Élet-Stílus

Egygólos debreceni siker a Szőnyi úton

A Tatabánya elleni szombati bajnokin 2-1-re nyerő Debrecen pontszámban utolérte a vasárnap a Honvéd csapatánál vendégeskedő MTK együttesét, illetve a szinten 51 pontot számláló Újpest FC-t. A REAC-DVTK meccsen tíz gól esett.

Döntetlen született a házigazda Győr és a Kaposvár mérkőzésén a labdarúgó Soproni Liga 25. fordulójában. Gyászszünettel kezdődött a mérkőzés Orbán Árpádnak, az ETO olimpiai bajnok labdarúgójának emlékére, aki 70 éves korában hunyt el szombat hajnalban. Alacsony színvonalú első félidőt produkáltak a csapatok, helyzet tulajdonképpen nem is volt a 45 perc alatt.

A szünetben Egervári Sándor kettős cserére szánta el magát, Böőr és Bajzát is pályára lépett, s ez a húzás nyerőnek bizonyult, hiszen Bajzát sérülése után gólpasszal tért vissza. A második félidő már élvezhetőbb futballt hozott, a Kaposvár megérdemelten egyenlített, így igazságos eredmény született.

Sopronban a REAC nekiesett a DVTK-nak és az első negyedórában szinte futószalagon dolgozta, de hagyta is ki a helyzeteket.

A félidő közepén egy “talált” góllal vezetést szerzett a Diósgyőr, majd bő tíz percre rá teljesen megérdemelten egyenlített a “hazai” együttes. A félidő hajrájában egy pontrúgás után újra a vendégek jutottak előnyhöz, akik tökéletesen használták ki a REAC-védelem megingásait.

Dancs két gólt szerzett a DVTK ellen (MTI)

Dancs két gólt szerzett a DVTK ellen (MTI)

Szünet után sűrűn potyogtak a gólok, egyik védelem sem lehetett büszke a produkciójára. Mindig a REAC “futott az eredmény után”. Összességében igazságos eredmény született a gólgazdag mérkőzésen, mert bár a REAC játékban messze felülmúlta ellenfelét, jóval több helyzetet dolgozott ki, a Diósgyőr viszont szinte minden lehetőségét gólra váltotta.

A címvédő Debrecen egy góllal nyert a sereghajtó Tatabánya ellen a Szőnyi úton,. Az első félidőben a vendég debreceniek nagy fölényben játszottak, több helyzetet is kialakítottak, így nem volt meglepő kétgólos vezetésük a szünetben. A fordulás után visszavett a tempóból a címvédő, a Tatabánya pedig a hajrában szépíteni tudott, egyenlítenie ugyanakkor nem sikerült.

A Fehérvár hazai pályán magabiztosan, három góllal legyőzte a Paksot. A győzelemre esélyesebb fehérváriak birtokolták többet a labdát az összecsapáson, de a Tökölit és Molnár Zoltánt nélkülöző Paks is többször helyzetbe került. Ennek ellenére gólnak csak a Fehérvár örülhetett, az első félidőben Dvéri szerzett vezetést.

Kerekes biztosította a debreceni győzelmet (MTI)

Kerekes biztosította a debreceni győzelmet (MTI)

A sok hibával tarkított második félidőben a csereként beállt Nagy bombagóllal jelentkezett. A mérkőzés hajrájában Márkus ugyan betalált, de a bíró ezt nem adta meg, a hosszabbításban pedig megadta a kegyelemdöfést a fehérvári csapat.

A Nyíregyháza hazai pályán két góllal legyőzte a Siófok együttesét

Soproni Liga 25. forduló

Győri ETO FC-Gabona Trans Kaposvár 1-1 (0-0)
Győr, 4000 néző. Vezette: Fábián
Gól: Brnovics (48.) illetve Oláh (79.)
Sárgalap: Nikolov (49.), Stark (85.), illetve Grúz (45.), Maróti (53.), Zahorecz (90.)
Győr: Sztevanovics – Nikolov, Stark, Szupics, Völgyi – Koltai (Varga R., 72.), Eugene, Józsi, Tokody (Böőr, 46.) – Pákolicz (Bajzát, 46.), Brnovics
Kaposvár: Milinte – Graszl K. (Pest K., 52.), Zahorecz, Petrók, Pintér A. – Leandro, Grúz, Maróti, Szakály D. (Obrics, 50.) – Oláh, Alves (Nikolics, 90.)

REAC-DVTK-Borsodi 5-5 (1-2)
Sopron, 800 néző. Vezette: Mawla (katari)
Gól: Dancs (35., 51.), Varga Z. (67.), Somorjai (75., 81., mindkettő 11-esből) illetve Simon (23., 50.), Homma (45., 78.), Kamber (70.)
Sárgalap: Erős (40.), Horváth G. (52.), Kőhalmi (65.), illetve Köteles (20.), Pintér (40.), Hegedűs (76.)
REAC: Szántai – Horváth G. (Selei, 53.), Cseri, Kapcsos, Sallai – Erős – Kőhalmi, Dancs, Varga Z., Somorjai – Nyerges (Dinka, 8.)
DVTK: Köteles – Mogyorósi (Pelecaci, 46.), Sebők (Vitelki, 61.), Hegedűs, Elek – Lakatos, Kamber, Pintér, Virág – Homma (Nagy T., 88.), Simon.

FC Tatabánya-DVSC-TEVA 1-2 (0-2)
Szőnyi út, zárt kapus. Vezette: Bognár
Gól: Vámosi (84., 11-esből), illetve Takács Z. (23.), Kerekes (44.)
Sárgalap: Takács (67.)
Tatabánya: Kurucz – Balogh B., Vámosi, Dienes, Almási – Szilágyi G. (Asztalos, 46.), Balogh Z. (Kovács I., 54.), Farkas V., Megyesi (Lázár, 78.) – Pérez, Béres
Debrecen: Polekszics – Bíró P., Komlósi, Mészáros N., Takács Z. – Kiss Z., Huszák (Sztoikov, 46.), Leandro, Czvitkovics (Chigou, 73.) – Kerekes, Kouemaha (Rudolf, 60.)

FC Fehérvár-Paksi FC 3-0 (1-0)
Székesfehérvár, 3315 néző. Vezette: Veizer
Gól: Dvéri (22.), Nagy D.(70.), Koller (92.)
Sárgalap: Horváth G. (44.), Nagy D. (66.), Koller (84.), illetve Horváth S. (35.), Éger (88.)
Fehérvár: Sebők – Lázár, Koller, Horváth G., Mohl – Farkas B., Sifter (Csobánki, 86.) – Simek, Dvéri (Lattenstein, 88.), Dajic (Nagy D., 46.) – Sitku
Paks: Kovács A. – Salamon, Hanák, Kriston, Éger – Zováth, Báló (Csehi, 58.), Heffler, Horváth S. (Böde, 74.) – Márkus, Kiss T. (Weitner, 77.)

Nyíregyháza-BFC Siófok 2-0 (2-0)
Nyíregyháza.
Gól: Dosso (10.), Miklósvári (öngól, 41.)
Nyíregyháza: Lazareanu – Zaleh, Mboussi, Ambrusz, Perényi – Ramos, Zabos (Vukadinovics, 64.) – Miskolczi (Nagy D., 81.), Granát (Hegedűs, 76.), Lippai – Dosso
Siófok: Hegedűs L. – Miklósvári, Forgács, Popovics, Köntös (Horváth B., 78.) – Tusori, Sütő, Basara (Magasföldi, 46.), Melczer, Homonyik (Bonifert, 66.) – Gajda

Az élcsoport:
1. MTK Budapest 51 pont (52-20, 24 mérkőzés), 2. Debreceni VSC-TEVA 51 (52-26), 3. Újpest FC 51 (53-30), 4. Győri ETO FC 48, 5. Fehérvár FC 45, 6. Budapest Honvéd 39 (24)

Góllövőlista:
16 gólos: Waltner (ZTE)
14 gólos: Tisza (Újpest), Urbán (MTK)
13 gólos: Kouemaha (Debrecen)
11 gólos: Tököli (Paks), Simon (Diósgyőr)
10 gólos: Meye (ZTE), Németh N. (Vasas)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik