Élet-Stílus

Portugáliában a futballisták sztrájkolnak

A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Boavista a játékosok sztrájkja miatt nem áll ki vasárnap a Nacional Madeira elleni bajnokira.

A hírek szerint a portói egyesület nem fizette ki a februári és márciusi béreket, továbbá a decemberi járandóságok 70 százalékát, így és klub labdarúgói – a szakszervezet támogatásával – a munkabeszüntetés mellett döntöttek, azaz hétvégén nem állnak ki a Nacional Madeira elleni bajnokira.

„A Boavista-játékosok egyhangúlag döntöttek úgy, hogy nem lépnek pályára, ha nem jutnak a pénzükhöz” – tudatta Joaquim Evangelista, a játékosok szakszervezetének elnöke.

A Boavista-játékosok a hétvégén nem harcolnak a labdáért (AP)

A Boavista-játékosok a hétvégén nem harcolnak a labdáért (AP)

A munkabeszüntetés ötlete régóta érlelődik a Boavista játékosaiban, a múlt héten azonban még megmérkőztek a Vitoria Guimaraesszel (0-1), miután a sztrájkot Portugáliában öt nappal korábban kell bejelenteni, és ez akkor nem történt meg.

Az anyagi gondok negatív hatással vannak a csapat teljesítményére, a Bovaista utóbbi három bajnokiján ugyanis nyeretlen maradt, ráadásul kétszer ki is kapott, így négy fordulóval az idény vége előtt csak a tizedik a tabellán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik