Élet-Stílus

Szávay párosban is nyert Charlestonban

A magyar és orosz kettős magabiztosan hozta az első szettet, kétszer is elvette a szabadkártyával versenyző, esélytelenebb rivális páros adogatását, s csupán egy gémet engedett ki a kezéből (6:1). A második játszmában felborult a papírforma, Szávayék háromszor is betliztek szervajátékaik során, csak egy gémet nyertek adogatóként. El is ment a szett – 6:3-ra.

A mérkőzést lezáró úgynevezett szuper-tiebreakben viszont már újra Szávayék domináltak, három labdamenetet bukva, 1 óra 7 hét perc alatt harcolták ki a továbbjutást. A másik magyar, az egyes selejtezőjében búcsúzott Czink Melinda a dél-afrikai Chanelle Scheepers oldalán az argentin Gisela Dulko, Emilia Salerni tandemmel találkozik, és ha Czinkék sikerrel járnak, akkor éppen Szávay Ágnesékkel csapnak össze a második körben.

Mindkét fronton versenyben van még (MTI/EPA)

Mindkét fronton versenyben van még (MTI/EPA)

Szávay egyesben nyolcaddöntős, miután kedden három szettben legyőzte a japán Szugijama Ait, és páros társa, Szafina is továbbjutott – ő a spanyol Lourdes Dominguez Linót verte könnyedén, két játszmában. A sorsolás szeszélye folytán a két játékos egymás ellen vív majd meg csütörtökön.

A világranglistán 13. helyen álló magyar és a rangsorban 16. orosz lány ellenfélként még nem találkozott WTA-versenyen.


Charleston, női torna, páros, 1. forduló:
Szávay/Szafina (5.)-Glatch/Lepchenko 6:1, 3:6, 10-3

Eredmények

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik