Élet-Stílus

Kombi is lesz a kis Fiat 500-asból

Hasonlóan az 500-hoz, az olasz kisautó 40 évvel ezelőtti kombikivitelét is feltámasztja a Fiat. A Giardiniera modellre két évet kell várni.

Hasonlóan az 1960-1977 között gyártott Giardinierához, az új is a hagyományos 500 jegyeit örökli, az orrát például egy az egyben. Ezzel jelentős pénzt spórolnak a fejlesztésénél.

Miután a puttonyos tengelytávolsága nem nő, így a hátul ülők nem örülhetnek kényelmesebb helynek, viszont a nagyobb hátsó túlnyúlásnak hála több poggyászt vihetnek magukkal. Ahogy az ős Giardiniera, az új is háromajtós lesz, azaz nem kap kétszárnyas ajtókat hátra, vagy külön ajtókat a hátsó utasoknak, mint a MINI Clubman esetében.

A sima és a kombi

A sima és a kombi

A futómű mellett a motorok is az 500-asból érkeznek. Így 1,2-es és 1,4-es benzines, illetve 1,3-as dízelmotorok közül lehet majd válogatni. Később várható sportos Abarth kivitel is.

Az új Giardiniera várhatóan 2010-ben kerül a piacra azután, hogy jövő tavasszal bemutatkozik az 500 nyitható tetős változata. Aki nem tud két évet várni a kombi 500-asra, az akár most is vehet, miután a Castagna karosszériaépítő műhelynél rendelhető már ilyen átalakítás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik