Élet-Stílus

Hamilton győzni megy Ausztráliába

A Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája eltökélten és magabiztosan várja második Forma-1-es idényének kezdetét. A tavalyi szuperújonc már az idénynyitó, március 16-án esedékes Ausztrál Nagydíjon is győzni szeretne.

A tavaly minden idők legsikeresebb újoncaként bemutatkozott Lewis Hamilton nagyon komolyan vesz második idényét, és kész arra, hogy a 2007-es ragyogó eredményein – csak egyetlen ponttal maradt le a világbajnokságról – tovább javítson.

„Nyilván a csapat számára és számomra is az a cél, hogy minél több futamgyőzelmet szerezzek, és hogy a konstruktőri bajnokságot is megnyerjük” – így Hamilton. A brit pilóta ehhez hozzátette: ugyanolyan motivált, mint tavaly – csak egy kicsit másképp. „Tavaly nagy izgalom volt bennem, hiszen fejest ugrottam a mélyvízbe. Most viszont már tudom, hogy mire számíthatok és a képségeimmel is tisztában vagyok. Azt mondják, csendesebb lettem, s ez azért van, mert az erőmet a nyitó futamra tartogatom. Nyerni szeretnék!” – így Hamilton.

Tavaly dobogós volt Melbourne-ben (vezess.hu)

Tavaly dobogós volt Melbourne-ben (vezess.hu)

A 23 éves pilóta szerint a csapat nagyon jól dolgozott a téli teszteken, az autója erős. „Nagy lépést tettünk előre. Az autó erősebb és gyorsabb, mint tavaly ilyenkor volt, még a kipörgésgátló elvétele ellenére is. Szerintem sokat fejlődtünk már eddig is, úgy gondolom, hogy igazán versenyképesek leszünk az új szezonban” – jósolt a brit versenyző.

Hamilton tavaly az Ausztrál Nagydíjon, élete első futamán a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonsót megelőzve a második helyen autózott, ám a csapattaktika miatt a verseny vége felé maga elé engedte a spanyolt, végül harmadik lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik