Élet-Stílus

Talmácsi: végre összeállt a motorom

Talmácsi Gábor a harmadik legjobb időt érte el a 125 kcm-es géposztályban a gyorsaságimotoros-világbajnokságra készülő csapatok harmadik katari tesztjén, Losailban. A magyar versenyző az előző két napon hetedik, illetve ötödik volt.

A csapattól származó információ szerint a szezon rajtja előtti időszak utolsó tesztjére minden összeállt Talmácsi motorján, a világbajnok így komoly reményekkel várja a hétvégén kezdődő sorozatot. A hétfői teszten a váz és a motor is nagyszerűen működött. Talmácsi ezúttal egy ezreddel maradt el a brit Bradley Smithtől.

„Last minute tesztelés volt a hétfői, úgy érzem, ez az a nap, amikor végre összeállt a motorom. A szezonnyitó nagydíj első napján még finomítunk, de alapjában véve van egy jó motorom. Sokan szenvedtünk a tesztek során, de úgy gondolom, egy versenyképes Aprilia RSA-t építettünk. Motorikusan és vázgeometriailag is megvannak a jó beállítások. Várom már a nagydíjat, addig még néhány napot pihenhetek, így frissen vághatok neki az évadnak. Jó teljesítményre lesz szükség a vasárnapi futamon, nekem és a motornak is csúcsformában kell lennünk” – értékelt Talmácsi.

Bizakodó a világbajnok (Fotó: Gáti András)

Bizakodó a világbajnok (Fotó: Gáti András)

Az Aspar Team spanyol motorosa, Sergio Gadea vasárnap nagyot bukott, a szerencsétlen esés következtében kiugrott a jobb válla, amiben megnyúltak az ínszalagok. Szereplése bizonytalan a Katari Nagydíjon, az orvosok csak az utolsó pillanatban döntenek arról, hogy a rajtvonalra engedik-e.

Katari teszt, 125 kcm, 3. tesztnap:
1. Mike di Meglio (francia, Derbi) 2:05.324 perc
2. Bradley Smith (brit, Aprilia) 2:05.504
3. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:05.505

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik