Élet-Stílus

Világörökség lehet a Margitsziget

admin
admin

2008. 02. 29. 14:34

A főváros a Világörökség részévé kívánja tenni a Margitsziget teljes területét: a közgyűlés rövid és hosszú távú terveket fogadott el, és a XIII. kerületnek is akad majd munkája.

A Fővárosi Közgyűlés kezdeményezni fogja a Világörökség kiterjesztését a Margitsziget teljes területére – a Margit hídi lehajtó és közvetlen környéke már része a világörökségnek. Ennek érdekében három határozatot fogadtak el.

A sziget egyre nagyobb látogatottsága miatt a közgyűlés operatív intézkedési tervet készít, ami azokat a rövid távú, azonnal meghozható intézkedéseket fogja tartalmazni, amelyek a terület jelenlegi állapotának javulását szolgálják. Ilyen például a behajtások felügyelete, a hulladékgyűjtés hatékonyabb szervezése, a rendőrség és a Fővárosi Közterület-felügyelet gyakoribb ellenőrzései.

A víztorony és a szabadtéri színpad madártávlatból (fotó: MTI)

A víztorony és a szabadtéri színpad madártávlatból (fotó: MTI)

Egy másik tervben olyan, hosszabb távon felmerülő problémákra keresnek megoldást, mint a közterületi rendezvények gyakoriságának felülvizsgálata, vagy a sziget gondnoksági teendővel, kezelésével kapcsolatos feladatok meghatározása is. A főváros kezdeményezni fogja, hogy a XIII. kerület – amelyhez közigazgatásilag a Margitsziget tartozik – készítsen a szigetre vonatkozó kerületi szabályozási tervet. Ez lesz hivatott arra, hogy megelőzze a nem kívánatos beépítéseket, túlépítéseket, szabályozza az esetleges fejlesztéseket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.