Élet-Stílus

Multik is felvették a klímaharcot

admin
admin

2008. 02. 27. 09:25

A klímaváltozás elleni megelőző, önkéntes és innovatív fellépést sürgető nyilatkozatot fogadott el 15 „klímavédő” multinacionális vállalat és a WWF. Fodor Gábor február közepén tett klímafogadalmat a szervezetnek.

A WWF 1999-ben indult „Klímavédők” kezdeményezésében jelenleg a Catalyst, a Collins, a Hewlett Packard, az IBM, a Johnson and Johnson, a Lafarge, a Nike, a Nokia, a Novo Nordisk, a Sagawa, a Sony, a Spitsbergen Travel, a Polaroid, a Tetra-Pak és a Xanterra vesz részt. Ők – cégre szabottan – vállalták hogy innovatív stratégiák alkalmazásával a termékek és a termelési folyamat energiatakarékos és energia-hatékony lesz, a szállításban is figyelembe veszik az energia-felhasználás csökkentését, és megújuló energiaforrások alkalmazására térnek rá – közölte a WWF Magyarország.

A újabb nyilatkozatot Tokióban, a Kiotói Egyezmény hatályba lépésének harmadik évfordulóján fogadták el. A 15 multinacionális cég felismerte, hogy a klímaváltozás nemcsak veszélyeket, de lehetőségeket is rejt az üzlet számára: a hatékonyságuk növelésével több százmillió dollárt spórolnak. Ezzel bizonyítják, hogy a környezettudatosság nemcsak összhangban van a részvényeseik elvárásaival, de gazdaságilag is jövedelmező. A WWF meggyőződése, hogy az egyezmények minősége és innovatív jellege további változásokat indukál majd az üzleti szférában, megerősítve a felismerést: a gazdasági növekedés és az üvegházhatású gázok csökkentése történhet egyidejűleg.

A WWF Magyarország szerint viszont nem elég a kormányokra, vállalatokra mutogatni, a klímaváltozás rajtunk is múlik. Ezért olyan termékeket, kiadványokat és hasznos tanácsokat tartalmazó Elsősegélycsomagot állítottak össze, melyek használatával mindenki hozzájárulhat az éghajlatváltozás mérsékléséhez. Az elsősegélycsomagokat azok között sorsolják ki, akik március 15-ig elküldik klímafogadalmukat. Az első 10 ezer forint értékű dobozt Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter kapta, február 12-én.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.