Élet-Stílus

Kemény: csak nekünk kell mindig győznünk

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint a felkészülési meccseknek semmi jelentőségük nincsen, majd az olimpián derül ki, hogy éles helyzetben mire képes a csapat. Kemény Dénes a lapunknak adott villáminterjúban elmondta, hogy a 18-as keret összeállításában nem az aktuális forma alapján dönt.


Hogyan értékeli a csapat teljesítményét a vasárnap véget ért Volvo-kupán?

A csapat az elmúlt napokban négy mérkőzést játszott, és azt hiszem az eredmény miatt nem panaszkodhatunk. Akadtak kisebb fennakadások, de nem is lehet 16 negyedet hiba nélkül végigjátszani. A csapatjáték egyelőre csak másodlagos. Sokkal fontosabb volt, hogy a fiúk a begyakorolt elemeket sokszor és sikerrel alkalmazták.

Az év eleji torna a pekingi keret összeállításában is segítette?

Májusban 18 emberrel kezdünk el készülni az olimpiára. A Volvo-kupa után úgy gondolom, hogy 10 játékos helye már stabilnak mondható. Természetesen sérülések vagy más problémák felülírhatják az elképzeléseimet.

Elsősorban nem az aktuális forma a lényeges. Fontosabbnak tartom az adott játékos tudását. Ha valaki még nincsen csúcsformában, azon a felkészülés során tudok segíteni. Ha nincs megfelelő tudása, akkor hiába erőlködünk.

A kapitány májusig törheti a fejét, hogy kiket hagy ki a jelenlegi 23-as keretből (MTI)

A kapitány májusig törheti a fejét, hogy kiket hagy ki a jelenlegi 23-as keretből (MTI)

A Volvo-kupán nem a világ közvetlen élvonalához tartozó csapatokkal szemben játszottunk. Tudatos volt az ellenfélválasztás??

Sajnos nem rajtunk múlik kikkel játszunk. Mi mindenkit meghívtunk az összes versenyre, nem tehetünk róla, hogy ezek a csapatok jöttek el.

A válogatott legközelebb májusban találkozik, és igen szoros lesz a programja (ING Kupa, Eb, és Unicum Kupa). Lehet tudni, hogy a két itthoni tornán kikre számíthatunk?

A német, a görög és a montenegrói csapat már jelezte a részvételét az ING Kupán, az Unicum Kupa esetében egyelőre semmi sem biztos. Persze az említett három csapat ellen biztosan nem lesz könnyű dolgunk, hiszen Athénban a görögök és a montenegróiak is elverték a szerbeket.

Figyeli a közvetlen riválisok felkészülését?

A szerbekről Kecskemétről hazafelé a kocsiban értesültem. Nem befolyásolnak különösebben ezek a hírek. Az ilyen tornákat nem véletlenül hívjuk felkészülési versenyeknek. Sehol máshol nem érdekli az embereket, hogy miként szerepel a csapatuk a tét nélküli meccseken. Csak itthon várják el mindig, hogy győzzön a férfi vízilabda-válogatott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik