Élet-Stílus

Magyarország-Szlovákia élőben

A magyar labdarúgó-válogatott Limasszolban kezdi a 2008-as évet Szlovákia legjobbjai ellen. Várhidi Péter csapatának van bőven törlesztenivalója, a korábbi három találkozón sem nyernie, sem gólt szereznie nem sikerült az északi szomszéd ellen. Kövesse nálunk az összecsapást!

Barátságos mérkőzés:
Magyarország-Szlovákia 1-1 (0-0)
Limasszol, Vezeti: Leonciosz Trattu (ciprusi)

Gól: Gera (54.), illetve Sestak (64.)

Kezdőcsapatok

Magyarország:
Fülöp – Csizmadia, Vanczák, Juhász, Lőw –
Szélesi, Vass – Hajnal – Buzsáky, Gera, Huszti
Szlovákia: Stefan – Cisovsky, Skrtel, Durica, Hubocan – Hamsík,
Strba, Cech, Holosko – Mintál, Sestak

A borzasztó első félidő után gyors magyar góllal indult a második játékrész, de nem használtuk ki az ellenfél védelmének bizonytalanságait, és egy tetszetős akció után kiegyenlítettek a szlovákok. Az eredmény igazságos. Ennél azonban sokkal többet kell mutatnunk majd az első tétmeccsen, a szeptemberi vb-selejtezőn. A meccset végignéző svéd megfigyelőre nem ijesztettünk rá.

93. perc: Vége a meccsnek. Győzni ezúttal sem sikerült, de legalább gólt szereztünk a szlovákok ellen.

92. perc: Szélesi beívelése kis híján bepottyant, de a kapus ujjheggyel kitolta a labdát. A szögletet Juhász fejelte mellé.

86. perc: Dzsudzsák remekül ugratta ki az előrehúzódó Vanczákot, de a védőtől a tizenhatoson belül elpattant a labda.

83. perc: Meglehetősen csalódott képpel bandukolt le a pályáról az egyik legjobb magyar, Vass Ádám. Tőzsér kapott néhány percet a kapitánytól.

Lehet hogy elfáradtunk? A szlovákok mindenesetre egyre magabiztosabban passzolgatnak. Szerencsére a gólnál tehetetlen Fülöp remekül végzi a dolgát.

78. perc: Dzsudzsák jó 28 méterről rásuhintott egy szabadrúgást, de a cserekapusnak nem okozott gondot a löket.

75. perc: Egy rövid szöglet után Fülöp a legjobb helyen várta a beívelést, ami mindenki felett átszállt. A rengeteg labdát elszóró Buzsáky helyére végre egy csatárt – Priskint – küldte be a kapitány.

72. perc: Ismét Sestak veszélyeztetett, de Fülöp eszén ezúttal nem járt túl. Dzsudzsák érdekes módon a jobb oldalon rohamoz, Halmosié a bal szél.

67. perc: Újabb csere a szlovákoknál. A második gól óta leült a játék.

64. perc: Jobbak voltunk idáig a második félidőben, de a szlovákok az első épkézláb megmozdulásukból gólt szereztek. Sestak kapott remek kiugratást, üresen vihette Fülöpre a labdát. A Nürnberg játékosa elfektette a kapust majd higgadtan kiegyenlített. (1-1)

60. perc: Dzsudzsák érkezésével sokat javult a játékunk. A hollandiai idegenlégiós remek formában, nemrég az Ajaxnak lőtt gólt.

A szünet óta könnyedén zavarba hozható a szlovák védelem. A magyar szurkolók a Mindenki szurkoljont harsogják, ami enyhén szólva vicces, mivel rajtuk kívül gyakorlatilag nincsen senki a stadionban.

56. perc: Huszti helyére Halmosi érkezett. Csizmadia pillanatokkal később centikkel maradt le Dzsudzsák közpre ívelt szabadrúgásáról.

54. perc: Meg van a vezetés! Huszti szögletére érkezett középen az üresen hagyott Gera Zoltán, és kapu bal oldalába bólintott. Történelmi a gól, hiszen a három korábbi meccsen nem sikerült bevenni a szlovákok kapuját. (1-0)

49. perc: Dzsudzsák harcolt ki egy szögletet, ami Juhász lábáról kapura pattant. A szlovák védő a gólvonalról tisztázott. Így tovább fiúk! Már most több helyzet volt, mint az egész első félidőben.

47. perc: Vanczák rövid felszabadítása után azonnal lőtt a szlovák támadó, de méterekkel fölément a labda. Szerkezeti változást nem hozott a csere, továbbra sincsen klasszikus támadónk a pályán. Így nehéz lesz feltörni a szlovák védelmet.

46. perc: Bízzunk a jobb folytatásban! A ritka gyenge napot kifogó Hajnal helyére Dzsudzsákot küldte be a magyar kapitány. A szlovákoknál két csere is volt, többek között kapusposzton.

Az első percekben abban reménykedtünk, hogy a mieink hamar levetkőzik a kezdeti idegességet, de sajnos kevés értékelhető megmozdulása volt Várhidi Péter csapatának. A szünet előtti percekben Buzsáky kétszer is jól adott be, de igazi ziccerünk továbbra sincs. Szerencsére a szlovákok is nagyon gyengék.

45. perc: A játékvezető sem bírta nézni a kínlódást, tíz másodperccel a rendes játékidő vége előtt lefújta az első félidőt.

43. perc: És mégegyszer. Ezúttal Gera ugratta ki a bal oldalon Buzsákyt, akinek a beadására azonban senki nem érkezett.

42. perc: Na végre valami: Buzsáky megforgatta a bal oldalon a védőjét, a beíveléséről pedig éppen csak lemaradt Gera Zoltán.

40. perc: Fülöpnek először kellett védenie: a magyar portás a 25 méterről eleresztett Cisovsky-lövést másodszorra már biztosan fogta.

39. perc: Két borzalmas Hajnal-szabadrúgás után Buzsáky következik – ugyanolyan sikerrel.

A svédeknek nincs félnivalójuk, ilyen játékkal esélye nincsen Ibrahimovicék ellen a magyar csapatnak. A játékosok a jelek szerint megunták a semmittevést, szorgalmasan aprítják egymást. Focizni azonban még mindig nem kezdtek el.

34. perc: A szlovákok egy percre beszorították Várhidi csapatát, de helyzetbe nem kerültek. A kitámadó Hajnalt hátulról felrúgták, meg van az első sárga a meccsen. Cisovsky elnézés kért.

32. perc: Hasonló helyről Hajnal végezhetett el egy szabadrúgást a másik oldalon, de a KSC légiósa rosszul találta el a labdát. A szürke magyar csapatból, talán csak Vass Ádámot lehet kiemelni.

30. perc: Veszélyes helyről kaptak szabadrúgást a szlovákok, de a Mintalnak legurított lövés fennakadt a magyar védőkön. Amúgy méterekkel mellé is ment volna.

26. perc: Rossz nézni a két csapat szerencsétlenkedését. A Juhász-fejesén kívül semmi említésre méltó nem történt idáig. A tizenhatosig egyik csapat sem jutott még el akcióból.

23. perc: Borzasztóan alacsony a színvonal, a magyarokat csak a küzdeni akarásuk miatt lehet dicsérni. A szlovákok próbálják tartani a labdát, de náluk is rengeteg a hiba.

20. perc: Az első magyar szöglet után Juhász fejelt, de a labda jócskán elkerülte a kapu bal oldalát.

Az első negyedóra után sem vetkőzték le a felek a kezdeti idegességet. Rengeteg a hiba mindkét oldalon. Gerának egyedül nagyon nehéz dolga van elől, a védelmünk azonban biztosan áll. A kapusok eddig alig-alig találkoztak a labdával.

15. perc: A velünk egy vb-selejtezőcsoportban szereplő svédek megfigyelőt küldtek Limasszolba. Egyelőre még nem teszünk túl jó benyomást.

13. perc: Mindenki felett átszállt az első szlovák szöglet. A pár száz magyar szurkolóra nem lehet panasz.

10. perc: Nálunk van szerencsére többet a labda, de ez meddő fölény.

8. perc: A FIFA-ranglistán előrébb állunk, de ha a kezdők összértékét nézzük, akkor a szlovákok az erősebbek (43 illetve 27 millió euró)

6. perc: A helyzet változatlan: sok-sok hiba miatt még egyetlen helyzet nem volt. Mindkét válogatott játékosain látszik az akarás, de ez görcsösséggel párosul.

3. perc: Egyelőre nincsen folyamatos játék. Mindkét együttes idegesen kezdett, jó lenne ha a mieink szednék össze hamarabb magukat.

2. perc: Várhidi vérbeli csatár nélkül küldte pályára a csapatot. A Buzsáky-Gera-Huszti trió dolga lesz a góllövés.

1. perc: A mieink kezdték az összecsapást.

Már a pályán a két válogatott. Nagy hangulat nem lesz Limasszolban, üresek a lelátók, a helyieket nem hozta lázba a mérkőzés. Maroknyi magyar szurkoló érkezett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik