Élet-Stílus

Döntős a Chelsea, dráma Milánóban

A Tottenham után a Chelsea is bejutott az angol Ligakupa döntőjébe. Az Olasz Kupa rangadóján döntetlen szültetett, míg a spanyol bajnokságban szenvedő Valencia egygólos előnyt szerzett azAtlético Madriddal szemben a Király Kupában.

A Chelsea csap majd össze az Arsenalt kiütő Tottenhammel az angol Ligakupa döntőjében, miután a londoni “kékek” a hazai 2-1-es sikerüket követően idegenben is elkalapálták az Evertont. A szerda esti kupavisszavágó parázs csatát hozott, az, hogy a meccs 1-0-s végeredménnyel zárult, az részint a szerencsének (Anelka lőtt bődületes kapufát), részint Cech kapusnak köszönhető – a cseh Phil Neville és Jagielka lövésénél is nagyot védett. Átellenben Howard is jól állta a sarat, egészen a 69. percig, ekkor Malouda átadása után Joe Cole lőtt 11 méterről a kapu bal oldalába. A címvédő Chelsea 3-1-es összesítéssel került a február 24-én esedékes fináléba.

Joe Cole döntött (AFP)

Joe Cole döntött (AFP)

Az Olasz Kupa (Coppa Italia) negyeddöntőjében a bajnok és egyben éllovas Internazionale – Burdisso kiállítása miatt – szinte végig tíz emberrel futballozott a San Siróban, mégis kétgólos előnyre tett szert a Juventus ellen. Cruz előbb fejjel, majd lábbal (közelről passzolt a jobb alsóba) volt eredményes. A Juve azonban 0-2 után sem adta fel.

Alig öt perccel a második hazai gólt követően Del Piero villant, kapásból bombázott a kapu jobb oldalába, majd az egyenlítés is összejött a “zebráknak”: a 85. percben Boumsong fejelt a kapuba úgy, hogy a labda a felsőlécről vágódott a gólvonal mögé. Az Inter legfőbb bajnoki riválisa, az AS Roma a Sampdoria otthonában vendégszerepelt, s a 18. perctől emberhátrányban futballozva (Mexesnek villant a piros lap) játszott 1-1-es döntetlent. A hazaiak Ziegler távoli lövésével szerezték meg a vezetést, majd erre a gólra hét perc elteltével Vucsinics válaszolt, Mancini pazar kiugratását követően pörgetett a bal alsóba. Az Udinese egygólos előnyt szerzett a visszavágóra, miután 1-2-ről fordítva 3-2-re verte a vendég Cataniát.

A kép csalóka: a fekete-fehérek voltak többen (AP)

A kép csalóka: a fekete-fehérek voltak többen (AP)

A Spanyol Kupában (Copa del Rey) is a négy közé jutás volt a tét: a bajnokságban élcsapatból középcsapattá válló Valencia 1-0-ra verte otthonában Atléticót (David Silva kapásból lőtt a kapu közepébe), s ugyanilyen arányban nyert a tavalyi döntős Getafe is a Real Madridot búcsúztató Mallorcával szemben.

Olasz Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések:

Internazionale-Juventus 2-2
Sampdoria-AS Roma 1-1
Udinese-Catania 3-2

Spanyol Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Getafe-Real Mallorca 1-0
Valencia-Atlético Madrid 1-0

Angol Ligakupa, elődöntő:
Everton-Chelsea 0-1
Tj: a Chelsea, 3-1-gyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik