Élet-Stílus

Kiesett a Real és a Milan a kupából (videó)

Kettős vereséggel esett ki a Real Mallorca ellen a bajnokságban listavezető Real Madrid a labdarúgó Spanyol Király Kupa nyolcaddöntőjében. Olaszországban a Milan vérzett el a legjobb 16 között, Hollandiában pedig Fehér Csabáék kiejtették az Ajaxot.

A királyi gárda szurkolói 15 éve várnak a következő kupadiadalra, de biztos, hogy ez a sorozat nem idén fog megszakadni. A fővárosiak a nyolcaddöntő első mérkőzésén Mallorcán 2-1-es vereséget szenvedtek, de így is ők számítottak a párharc esélyesének. Még akkor is, ha Bernd Schuster számos csereembert jelölt a kezdőbe.

Az argentin Saviolán az első pillanatoktól fogva látszott, hogy szeretne bizonyítani a nyáron érkezett német trénernek. A Nyúlnak becézett 26 éves csatár az első félidőben némi szerencsével akár 4 gólt is lőhetett volna, de a tíz emberrel védekező Mallorca őrizte összesítésben az egygólos előnyét.





Fehér Csabáék búcsúztatták az Ajaxot

Fehér Csaba csapata, a NAC Breda két góllal nyert az Ajax Amsterdam ellen és ezzel elbúcsúztatta a címvédőt a labdarúgó Holland Kupa nyolcaddöntőjében. A magyar légiós végigjátszotta a találkozót.

Holland Kupa, nyolcaddöntő:

NAC Breda-Ajax Amsterdam 4-2

A labda szinte csak a madridiaknál volt, de a B-csapat nem tudott mit kezdeni az ördögien védő Miguel Moyával és a vendégek hátsó alakzatával. Schuster a szünetben beküldte az argentin helyére Ruud van Nistelrooyt, ám használható passzok hiányában, a holland sem tudta megtörni a gólcsendet.

A hajrára a német szakeember Robinhót és Sneijdert is becserélte, de ezen a napon el voltak átkozva a madridiak. Az utolsó percekben aztán a Mallorca az egyetlen valamirevaló helyzetét gólra váltotta, végleg megpecsételve a bajnokságot toronymagasan vezető királyi gárda sorsát. Schuster irányítása alatt első hazai vereségét szenvedte el a Real Madrid, amely a már „csak” a Bajnokok Ligája-, illetve bajnoki serleg megnyerésében bízhat.

Egy másik BL-favorit, a címvédő AC Milan sem élte túl a nyolcaddöntőt az olasz kupában. Milánóban a Catania meglepetésre 2-1-re verte Carlo Ancelotti csapatát, amely a visszavágón csak 1-1-et játszott a szicíliaiakkal, és ezzel elbúcsúzott a viadaltól. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a milánóiak idén is a Bajnokok Ligájára koncentrálnak, hiszen a bajnokságban 25 (!) pontos a lemaradásuk a címvédő Internazionaléval szemben. Ezt látszik igazolni, hogy a szerda esti kupameccsen a milánóiak trénere pihentette három brazil ászát (Kaká, Ronaldo, Pato), akik a hétvégén szenzációsan játszottak a Napoli elleni bajnokin.





A Roma az első meccsen 3-1-re kikapott a Torinótól, de a visszavágón Tottiék négy góljára eggyel sem válaszoltak a vendégek. A Juventus már kedden bebiztosította a helyét a legjobb 16 között, az Inter pedig csütörtökön csatlakozhat a mezőnyhöz. A Reggina ellen egyes sajtóhírek szerint Filkor Attila is pályára léphet, hiszen az odavágón 4-1-re győzött a az olasz bajnoki címvédő.

Olasz Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók:
Catania-AC Milan 1-1
Továbbjutott: a Catania 3-2-es összesítéssel

Sampdoria-Cagliari 4-0
Tj: a Sampdoria 4-1-es összesítéssel

AS Roma-Torino 4-0
Tj: az AS Roma 5-3-as összesítéssel

Fiorentina-Ascoli (II. osztályú) 2-0
Tj: a Fiorentina 3-1-es összesítéssel

Palermo-Udinese 0-1
Tj: az Udinese 1-0-ás összesítéssel

Kedden játszották:
Juventus-Empoli 5-3
Tj: a Juventus 6-5-ös összesítéssel

Csütörtökön játsszák:
Internazionale-Reggina (4-1)
SSC Napoli-SS Lazio (1-2


Kiesett a Real és a Milan a kupából (videó) 1

Hihetetlen mennyiségû helyzetet elpuskázták Gutiék (AFP)


Spanyol Király Kupa Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó:
Real Madrid-Real Mallorca 0-1
Tj: a Real Mallorca kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel

Valladolid-Atlético Madrid 1-1
Tj: az Atlético Madrid 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal

Espanyol-Athletic Bilbao 1-1
Tj: az Athletic Bilbao, 2-2-es összesítéssel, 11-esekkel

Levante-Getafe 0-1
Tj: a Getafe kettős győzelemmel, 4-0-ás összesítéssel

Villarreal-Recreativo Huelva 2-0 – hosszabbítás után
Tj: a Villarreal 2-1-es összesítéssel

Racing Santander-Real Zaragoza 4-2
Tj: a Racing Santander 5-3-as összesítéssel

Kedden játszották:
FC Barcelona-Sevilla 0-0
Tj: a Barcelona 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal

Ajánlott videó

Olvasói sztorik