Élet-Stílus

Serie A: megtört az AC Milan átka (videó)

Az AC Milan a szezonban először nyert bajnoki mérkőzést otthonában, miután vasárnap este 5-2-re verte a San Siróban fellépő Napolit. A sérüléséből felépült Ronaldo és a most bemutatkozó Pato egyaránt főszerepet játszott a sikerben.

Kapcsolódó linkek

olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A sérülései miatt a szezonban eddig csupán egy meccset játszott Ronaldo kezdő volt a Napoli ellen, akárcsak a milánói együttesben most bemutatkozó Pato. Nos, mind a két brazil labdarúgó főszerepet játszott a győzelemben.

Ronaldo góljával szerezte meg a vezetést az AC Milan a Napoli ellen: lövése után a labda felpattant a kapus lábán, és az egyik védő már csak a gólvonal mögül tudott tisztázni.


Serie A: megtört az AC Milan átka (videó) 1

Alexandre Pato góllal mutatkozott be (AP)


A Napoli egy gyors kontra végén egyenlített (Sosa lőtt a jobb alsóba), majd Seedorf találatára is volt válasza a nápolyiaknak, Domizzi tizenegyesből volt eredményes, így 2-2-es állásnál ért véget az első félidő. A szünet után is bátran küzdött a Napoli, ám ez még a pontszerzéshez is kevés volt. Ronaldo fejesgóljával került újra előnybe a BL-győztes, majd Kaká lőtte ki távolról a jobb alsó sarkot, és a végén pedig még a debütáns Pato is betalált: előbb lerázta védőjét, majd a kiinduló Iezzo mellett a kapu közepébe gurított.




Az AC Milan-Napoli mérkőzés összefoglalója.

„Kockázatos volt, hogy nyílt támadófutballt játszottunk, de nem tehettünk mást, hiszen szükségünk van a pontokra” – magyarázta Carlo Ancelotti, a Milan edzője. „Fantasztikusan játszott a csapat, különösen Ronaldo. A brazil támadónk bebizonyította, hogy ő tényleg egy fenomén. Annak ellenére villogott, hogy még nincs tökéletes állapotban, hiszen csak január másodika óta készül újra együtt a csapattal” – tette hozzá az edző. Az első milánói tétmeccsén remek teljesítményt nyújtó Pato szerényen nyilatkozott. „Nem én vagyok a fenomén, hanem Ronaldo. Ezt neki is elmondtam a gólom után” -így a fiatal brazil játékos, akit már most sztárként kezelnek Milánóban.

A Milan jelenleg a 12. helyen áll, és három meccsel kevesebbet játszva 25 pont a hátránya az éllovas Interrel szemben.

Serie A., 18. forduló:
AC Milan-Napoli 5-2 (2-2)
Gól:
Ronaldo (15., 46.), Seedorf (31.), Kaká (68.), Pato (74.), ill. Sosa (28.), Domizzi (38., 11-esből)

Korábbi eredmények:
Lazio-Genoa 1-2
Atalanta-AS Roma 1-2
Cagliari-Udinese 0-1
Parma-Fiorentina 1-2
Sampdoria-Palermo 3-0
Siena-Internazionale 2-3
Torino-Livorno 1-2
Catania-Juventus 1-1
Empoli-Reggina 1-1

Őrizetben egy Juve-drukker



Petárdázásért őrizetbe vette az olasz rendőrség a Juventus egyik szurkolóját. A torinói együttes híve azért került szembe a hatóságokkal, mert a szombat esti, Catania-Juventus (1-1) bajnoki összecsapás előtt a veszélyes eszközt a hazaiak szektorába lőtte. Szerencsére mindezt egy órával a meccs kezdete előtt tette, amikor még üres volt a stadionnak ez a része. Ezzel együtt büntetésre számíthat a 33 éves drukker. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik