Élet-Stílus

Heredaganatot találtak egy NBA-kosarasnál

Heredaganatot diagnosztizáltak Hilario Nenénél, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Denver Nuggets játékosánál. A brazil kosarast már megműtötték, a szövettani vizsgálat eredményére ugyanakkor még várni kell.

Kapcsolódó linkek


nba.lap.hu
sport.lap.hu

A heredaganatot a Denver csapatorvosa, Saurabh Mangalik fedezte fel Nenénél a múlt héten. A brazil kosaras hétfőn egy denveri klinikán esett át az operáción, az orvosok eltávolították a daganatot a szervezetéből, a szövettani vizsgálat eredményére azonban még várni, így egyelőre nem tudni, hogy rosszindulatú volt-e daganat. Ekképp az is kérdéses, hogy a játékos mikor térhet vissza.

„Nene jó állapotban van, köszönhető ez elsősorban a remek fizikumának” – nyilatkozta az operációt végző Fernando J. Kim.

„Megköszönöm a szurkolóknak, a vezetőknek és persze a társaknak, hogy mellettem állnak, ez nagyon sokat jelent a számomra. Továbbá hálás vagyok az Istennek, hogy ilyen korai szakaszban sikerült megtalálni a daganatot” – üzente a kórházból a 25 éves kosárlabdázó, aki hatodik éve játszik a profi ligában.

Bár 2002-ben a New York Knicks – hetedik választottként – draftolta, eddig csak a Nuggetsben pattogtatott. A most futó szezonban 12 meccsen szerepelt, és ezeken 6,4 pontot és ugyanennyi lepattanót szerzett átlagban, valamint mérkőzésenként volt asszisztja is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik