Élet-Stílus

Totti duplájával nyert a Roma

Az AS Roma Francesco Totti duplájával legyőzte a Sampdoria együttesét az olasz labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában. Délután érdemes lesz félbehagyni a karácsonyi bevásárlást, az Inter ugyanis a BL-győztes AC Milannal csap össze.

A bajnokság 17. fordulója a milánói rangadóról szól, de azért az Inter-Milan mellett is játszanak/játszottak izgalmas mérkőzéseket Olaszországban. Az AS Romának például mindenképpen nyernie kellett, azok után, hogy a legutóbbi két bajnokiján csak döntetlent ért el, és négy pontot vesztett a címvédő Interrel szemben.

A Francesco Tottival kezdő hazai csapat meg is szerezte a három pontot némi bírói segédlettel. A Sampdoria ellen óriási fölényben játszó római alakulat sorozatban alakította ki a helyzeteket a vendégek kapuja előtt, de a vezetésükhöz egy enyhén szólva is kérdéses bírói ítélet is kellett: Stefano Lucchini és Daniele De Rossi teljesen ártalmatlan randevúját követően a sípmester azonnal a tizenegyespontra mutatott.


Totti duplájával nyert a Roma 1

A csapatkapitány hozta a pontokat (goal.com)


Totti természetesen bevágta a büntetőt, és a Roma gond nélkül tartotta az eredményt. A fővárosiak csapatkapitánya a folytatásban is remekül játszott, de sokáig úgy tűnt, hogy marad a 1-0-s győzelem, mivel a Sampdoria semmiféle veszélyt nem jelentett a kapura.

Volpi második sárgája után már-már unalomba fulladt a mérkőzés, de Totti egy szépségdíjas góllal felébresztette a római szurkolókat: Marco Casetti beadását a remekül helyezkedő csapatkapitány könnyedén gólra váltotta.

Serie A, 17. forduló:
AS Roma-Sampdoria 2-0
Gól:
Totti (18., 90. az elsőt 11-esből)
Piros lap: Volpi (57. Sampdoria)

Genoa-Parma 1-0
Gól:
Borriello (43., 11-esből)

Vasárnapi meccsek:
Fiorentina-Cagliari 15 ó
Internazionale-AC Milan 15
Juventus-Siena 15
Livorno-Atalanta 15
SSC Napoli-Torino 15
Palermo-SS Lazio 15
Reggina-Catania 15
Udinese-Empoli 15

Ajánlott videó

Olvasói sztorik