Élet-Stílus

Utcát neveznek el Puskás Ferencről

Hamarosan lesz Puskás Ferenc utca Kispesten, miután múlt csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyta azt a kezdeményezést, hogy az Aranycsapat legendás labdarúgójáról nevezzék el az Újtemető utcát.

A magyar labdarúgás tavaly elhunyt legendájáról nevezik el az Újtemető utcát, ahol jelenleg az egykori világklasszis klubja, a Budapest Honvéd otthona, a Bozsik Stadion is található.

A XIX. kerületi önkormányzat tavaly novemberben kezdeményezte a névváltozást, de az ügy elhúzódott, mert ehhez rendeletet kellett módosítani. A korábbi előírás szerint csak halálának 25. évfordulója után lehetett utcát elnevezni egy személyről. Az új rendelet értelmében olimpiai bajnokok és Nobel-díjasok esetében kivételt lehet tenni.

Gajda Péter kispesti polgármester tájékoztatása szerint a Főpolgármesteri Hivatalnak 30 napon belül el kell küldenie a hivatalos határozatát, amelyet a kispesti önkormányzat építési hatóságának engedélyeznie kell. A hivatalos névavatóra várhatóan legkésőbb november 17-én, Puskás halálának első évfordulóján kerülhet sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik