Élet-Stílus

Hamarosan visszatérhet Klinsmann

A német válogatottal a hazai rendezésű világbajnokságon bronzérmet szerző tréner egy interjúban elárulta, hogy kész újra munkába állni. Jürgen Klinsmann egyelőre nem kapott konkrét ajánlatot, de szövetségi kapitányként vagy egy klubnál is szívesen dolgozna.

„Alig várom, hogy visszatérhessek” – nyilatkozta a Reuters-nek a 43 éves szakember. „Nem akarom elsietni a döntést, kivárom a megfelelő lehetőséget. Egy jó csapatnál, elhivatott emberekkel akarok együtt dolgozni. Kész vagyok szembenézni egy új kihívással” – tette hozzá Klinsmann, aki a tavalyi világbajnokság után lemondott a német szövetségi kapitányi posztról, és azóta nem vállalt munkát.

A sajtóban Klinsmann neve több csapattal kapcsolatban felmerült, legutóbb a Los Angeles Galaxy (Beckham csapata), az FC Chelsea és a Tottenham Hotspur kispadjára „ültették le” az angol illetve amerikai újságok. Az interjúban a tréner nem akarta kommentálni ezeket a híreket, mindössze annyit árult el, hogy egyelőre konkrét ajánlatot senkitől sem kapott.

„Hiányzik az edzői munka, mostanra már bőven kipihentem a világbajnokság fáradalmait. Tulajdonképpen mindegy, hogy egy válogatott mellett vagy egy klubnál helyezkedem el” – mondta Klinsmann. Az viszont fontos számára, hogy a rábízott játékosok fejlődőképesek legyenek, hogy „kihozhassa belőlük a maximumot”.

A német edző akkor sem fog kétségbeesni, hogy ha a közeljövőben nem kap ajánlatot. „Akár már most elkezdeném a munkát, de nem mindenáron. Ha a feltételek nem megfelelően, akkor szívesen várok még egy ideig.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik