Élet-Stílus

FIFA: hinni nem a pályán kell!

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) betiltotta a vallási témájú kinyilatkoztatásokat a futballpályákon. A jövőben nemcsak a „misszionáriusokat", hanem az egész csapatot megbüntetik.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu


„Úgy gondoljuk, hogy ami az egyik labdarúgónak mindennél fontosabb, az a másiknak provokáció. Ez a szabályozás a legegyszerűbb módja annak, hogy megelőzzük a problémákat” – jelentette be Andreas Herren FIFA-szóvivő, hozzátéve: a jövőben nemcsak a „misszionáriusokat”, hanem az egész csapatot megbüntetik. A keresztvetésnél és imádkozásnál látványosabb incidensekről az adott mérkőzés játékvezetőjének kell beszámolnia jelentésében.

A német Bundesligában eddig leginkább a bajnok Stuttgartot erősítő brazil Cacau hívta fel magára a figyelmet, aki meze alatt többször is „Jézus szeret téged” feliratú trikót hordott – és gólörömében meg is mutatta a közönségnek –, a közelmúltban a Bayern München gárdájához szerződött francia Franck Ribery ugyanakkor hithű muzulmán, és minden meccs előtt percekig fohászkodik az oldalvonal mellett. Persze különféle vallási megnyilvánulások más játékosoknál is előfordulnak, például az AC Milanban játszó brazil Kaká is mindig az égre mutat egy-egy találata után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik