Élet-Stílus

Amerikai címvédés az Aranykupában

Az Egyesült Államok nyerte az észak-amerikai és a karibi térség labdarúgó válogatottjai számára kiírt kontinentális tornát, az Aranykupát, melynek döntőjében Mexikót győzte le.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A címvédő amerikai válogatott hátrányból felállva nyerte meg a finálét, a második félidőben 11 perc alatt fordított, és ezzel 1991, 2002 és 2005 után negyedik alkalommal hódította el az Aranykupát.

A chicagói döntő első góljára a 44. percig kellett várni, ekkor Nery Castillo tört be a tizenhatosra, miután két amerikai védőt is kicselezett, majd remekül hozta helyzetbe Andrés Guardadót, a 20 éves szélső középpályás pedig nem hibázott.

A szünet után is a mexikói együttes játszott jobban, veszélyesebben, ám Landon Donovan tizenegyesből egyenlített, 11 perccel később pedig Benny Feilhaber már az amerikainak szerzett vezetést, miután a védők által röviden kivágott labdát a hálóba lőtte.

A krónikához tartozik, hogy az amerikaiak kapusa, az Angliában védő Tim Howard az utolsó előtti percben óriási bravúrral hárította Nery Castillo próbálkozását, és ezzel nagy szolgálatot tett a csapatának, amely a torna során mind a hat mérkőzését megnyerte.

„Ahogy szállt felém a labda, tudtam, hogy el kell lőnöm, élnem kell a lehetőséggel. Nagyon nagy gólt szereztem, ráadásul a legjobb időben, Mexikó ellen az Aranykupa döntőjében. Nem találok szavakat erre, annyira csodálatos” – így a finálé hőse, Feilhaber, aki a torna során egyszer, a legjobbkor volt eredményes.

Arany Kupa, döntő:
Egyesült Államok-Mexikó 2-1 (0-1)
Gól:
Donovan (62., 11-esből), Feilhaber (73.), ill. Guardado (44.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik