Élet-Stílus

NB II: a hadviselés már elkezdődött

Az NB II-es labdarúgó-bajnokság Keleti és Nyugati csoportjában is az utolsó fordulóban dől el, hogy melyik együttes végez az élen és szerepelhet a következő szezontól az élvonalban. A FTC és a Nyíregyháza között már javában zajlik a lelki hasviselés.

Kapcsolódó linkek


ftc.lap.hu
foci.lap.hu
sport.lap.hu

A nagyobb érdeklődés a keleti versenyfutást, a Ferencváros és a Nyíregyháza párharcát kíséri. Jelenleg a Nyíregyháza két pont előnnyel vezet a Ferencváros előtt. A nyírségiek a Vecsést, a fővárosiak Baktalórántházát fogadják.

A ferencvárosiak csak akkor előzhetik meg riválisukat, ha nyernek és a szabolcsiak nem győznek. Pontegyenlőség esetén viszont a Ferencváros végez az első helyen. A mérkőzések – egységesen 18 órakor kezdőnek szombaton – a „lelki hadviselés” viszont már javában tart a felek között.

Érdekes hírre bukkantunk a Nyíregyháza honlapján, miszerint néhány ferencvárosi szurkoló – állítólag – szombaton Nyíregyházára készül, hogy ott balhét provokáljon, és ezzel megzavarja a helyi csapatot, illetve egy magát „szparistának” beállító provokátor vecsési labdarúgót keresett meg azzal, hogy csapat veresége esetére jelentős összeget ígérjen.

Madar Csaba, a nyírségiek rutinos középpályása szerint egyetlen játékosnak sem szabad felülnie az ilyen híreknek, „a bajnoki cím ugyanis a pályán dől el”. Amúgy szerinte az nem igazán meglepő, hogy a felek igyekeznek megzavarni a másikat. Csak emlékztetőül: néhány napja Zoran Kuntics, az FTC vezetőedzője tett burkolt megjegyzést arra, hogy a nagy rivális nem a legsportszerűbben harcol…

„Mi a vecsésiek ellen éppen úgy készülünk, mint a többi meccsre, persze érezni lehet, hogy ennek a találkozónak sokkal nagyobb a tétje, mint az ezt megelőzőknek. Nem figyeljük a Fradi meccsét, ha kifutunk a pályára, csak a saját feladatunkkal foglalkozunk” – mondta az FN-nek Madar, aki

Visszaléptek a honkongiak?!

A Nemzeti Sport birtokába jutott levél szerint a honkongi befektető-jelölt, a Neuchatel Financial Ltd. visszavonta a Ferencvárosnak tett ajánlatát. Ezt azzal magyarázta, hogy a cég egyszerűen vételi ajánlatot tett a részvények nyolcvan százalékára, valamint vállalata a Zrt. és a klub konszolidációját is, ugyanakkor nem kíván versenyre kelni senkivel sem, továbbá sérelmezi, hogy a Ferencváros elnöksége nem hagyta jóvá a képviselők által több mint egy hónapja aláírt szerződést.

szerint a Nyíregyháza és a Ferencváros is nyerni fog, ez pedig ugye a szabolcsiak sikerét jelenteni.

Érdekes, hogy az FTC-szurkolók 46 százaléka is ugyanazt jósolja a klub honlapján, mint Madar, 47 százalék viszont amondó, a Fradi jut fel, mert a Nyíregyháza megbotlik a Vecsés ellen (legalábbis ez volt az állás pénteken fél négykor). A zöld-fehérek tehát vegyes várakozással tekintenek a szombat elé. Ami a csapatot illeti: Dragóner Attila és Bognár Zsolt nem léphet pályára. Előbbi combsérüléssel, utóbbi hasfalhúzódással bajlódik. Visszatér viszont a védelembe Balog Zoltán, aki a Nagy-testvérpárral alkotja a hátsó alakzatot Baktalórántháza ellen.

Nézzük mi a helyzet a Nyugati csoportban: a listavezető BFC-Siófok a Mosonmagyaróvárral, a második Haladás a Dunaújvárossal, a harmadik Felcsút pedig a Kaposvölgyével találkozik hazai pályán. A siófokiak előnye két pont üldözőivel szemben. Azonos pontszám esetén előbb a több győzelem rangsorol, ebben a tekintetben a Haladás mindkét a vetélytársánál jobban áll. Amennyiben a Siófok és a Felcsút zár azonos pontszámmal, akkor a felcsútiaknak csak abban az esetben marad esélyük a feljutásra, ha legalább hat góllal nyernek…

Szombaton minden kiderül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik