Élet-Stílus

Norvégia kiütötte a Várhidi-csapatot

A magyar labdarúgó-válogatott, ahogy Görögországban, úgy Oslóban is elégtelenre felelt, Európa-bajnoki selejtezőn 4-0-s vereséget szenvedett a házigazda Norvégiától. A tanulási folyamat csekély eredménye, hogy ezúttal nekünk is voltak helyzeteink...

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

„Láttuk, hogy a görögök elleni kétgólos vereség alkalmával milyen hibákat vétettünk. Ezekből okulni kell. A norvégok is jó erőt képviselnek, és ezúttal is a tanulásé lesz majd a főszerep” – magyarázta Várhidi Péter szövetségi kapitány még az elutazás előtt, aztán Oslóban ugyanúgy elégtelenre „felelt” a csapata, mint négy nappal ezelőtt Iraklióban.

Várhidi három helyen változtatott az összeállításon a szombati találkozóhoz képest, Szélesi Zoltán, Vanczák Vilmos és Buzsáky Ákos is bekerült a kezdőbe, no és módosult a hadrend is, a mieink 4-1-4-1-es felállásban futballoztak. Az első félidőben – bár helyenként nagy fölényben játszottak a norvégok – még nem volt nagy gond, sőt a mieink olykor az ellenfél kapujáig is eljutottak, ott Gera Zoltán ígéretes lövést eresztett meg, Priskin Tamás pedig az addigi legnagyobb helyzetet hagyta ki a szünet előtt.

Nem mellékesen: ekkor már vezettek a norvégok, a 22. percben Steffen Iversen fejelt a hálóba egy sarokrúgást követően. A szünet után – Hajnal Tamás helyzetét leszámítva – nem sokat mutatott a magyar csapat, a lendület az erővel együtt lassan tovaszállt, és a meccs egyes időszakaiban jellemző elszántság is elillant, ezzel együtt előjöttek a hibák. A norvégok John Carew vezetésével egy óra alatt felőrölték a mieinket, és a végén padlóra is került a Geráék.

Szélesi és Végh Zoltán

Nyertek a fiatalok

Megszerezte első győzelmét az U21-es magyar válogatott a korosztályos Eb-selejtezőjében. A mieink Feczesin Róbert góljával 1-0-ra győztek a lettek ellen. Üröm az örömben, hogy Hrepka Ádám bokaszalag-szakadást szenvedett a meccsen.

ügyetlenkedését Daniel Braaten büntette góllal az 58. percben, majd két perccel ezután Balogh Béla miatt „sült be” a lesre állítás –és ezt maga Carew használta ki. A norvég „erőember” később a kegyelemdöfést is megadta, naná, hogy egy védelmi megingás után. A mieink végül sima, 4-0-s vereséget szenvedtek, azaz egy újabb egyes került az ellenőrzőbe. A sok egyes után pedig általában megszokott bukni a nebuló…

Eb-selejtező, C-csoport:
Norvégia-Magyarország 4-0 (1-0)
Gól: Iversen (22.), Braaten (58.), Carew (60., 79.)
Sárga lap: Hagen (28.), ill. Hajnal (28.)
Norvégia: Opdal – Storbaek, Hagen, Hangeland, J. A. Riise – B. H. Riise, Andresen, Grindheim (Haestad, 46.) – M. G. Pedersen (Helstad, 83.), Carew, Iversen (Braaten, 46.)
Magyarország: Végh – Szélesi, Juhász, Balogh B., Vanczák – Buzsáky (Vadócz, 85.), Tóth B., Tőzsér – Hajnal– Priskin (Tisza, 73.), Gera

Statisztika
Lövések: 17, ill. 8
Kapura: 7, ill. 3
Fölé, mellé: 7, ill. 4
Blokkolt lövés: 3, ill. 1
Szabálytalanság: 20, ill. 15
Les: 4, ill. 5
Szöglet: 11, ill. 4
Labdabirtoklás: 53%-47%

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik