Élet-Stílus

James-parádé a Detroit ellen

Győzött a Cleveland a vendég Detroit ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti-főcsoportjának döntőjében, de összesítésben még így is 2-1-re a Pistons vezet.

Kapcsolódó linkek

nba.lap.hu
sport.lap.hu

Videó: Cavaliers-Pistons

Az első két detroiti mérkőzésen csak szoros csatában maradt alul a Cleveland. Mindkét mérkőzésen lett volna lehetősége a győzelemre LeBron Jameséknek, de a hajrában nem volt szerencséjük. A Clevelandiak sztárját a két első meccs után rengeteg kritika érte, de a harmadik összecsapáson James megmutatta, hogy mire is képes: 32 pontjával messze ő volt a mezőny legeredményesebb játékosa, és emellett még leszedett 9 lepattanót és kiosztott 9 gólpasszt is.

Sokáig a clevelandi meccs is szorosan alakult, ám az zárónegyedben rengeteget hibázott a Detroit, James pedig parádézott. A Pistons játékosai a 15 mezőnykísérletükből csak ötször találtak be a gyűrűbe, és a fontos pillanatokban szerzett kosarakkal James illetve az újonc Daniel Gibson eldöntötte a meccset.


James-parádé a Detroit ellen 1

Tayshaun Prince (j) sem tudta megállítani a Cavs sztárját (Getty)


King James mellett Zydrunas Ilgauskas (16), Sasha Pavlovic (13) és Drew Gooden (12) voltak a Cavs legeredményesebb játékosai. A másik oldalon Rasheed Wallace (16) és Chris Webber (15) szerezte a legtöbb pontot. A párharc negyedik mérkőzését kedden este Clevelandben rendezik.

Keleti-főcsoport, döntő, 3. mérkőzés:
Cleveland Cavaliers-Detroit Pistons 88-82
A párharc állása: 2-1 a Detroit javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik