Élet-Stílus

Növelte előnyét az Alpokban Di Luca

Riccardo Ricco nyerte a Giro d,Italia olasz országúti kerékpáros körverseny 15., idei egyik legkeményebb alpesi szakaszát, amelyen az összetettben élen álló Danilo Di Luca jelentősen növelte előnyét.

Kapcsolódó linkek

bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

A korábban inkább csak egynapos klasszikus viadalokon remeklő Di Luca nemhogy biztosan megőrizte a rózsaszín trikót, hanem hozzá is tudott tenni előnyéhez. Tökéletes taktikát választott az idei Giro egyik legkeményebb szakaszán, Trento-Tre Cime di Lavaredo között.

Három első kategóriás hegy várt a 15. etapon a mezőnyre, amelynek az élén egy négyfős csoport (Riccardo Riccó, Leonardo Piepoli, Ivan Parra és Julio Pérez) vágott neki nagy előnnyel az utolsó emelkedőnek. Összetettben egyikük sem volt veszélyes Di Lucára, aki nem is nagyon erőltette a befogásukat. Nagy riválisai közül csak a szintén olasz Eddy Mazzoleni tudott ellépni az összetettben vezető honfitársától, és hozott is rajta másfél percet. Mazzoleni így összetettben feljött a második helyre.

A Giro esélyesei között emlegetett Gilberto Simoni, Damiano Cuengo vagy Paolo Savoldelli viszont nem tudta tartani a tempót Di Lucával az utolsó kilométereken, és így komoly hátrányba kerültek egy héttel a körverseny vége előtt.

A mezőny egyetlen magyar tagja, Bodrogi László több mint félóra hátránnyal 104. lett, összetettben pedig 87. helyről várja a folytatást.

Giro d’Italia, 15. szakasz:
1. Riccardo Ricco (olasz, Saunier Duval) 5:47:22 ó
2. Leonardo Piepoli (olasz, Saunier Duval) azonos idővel
3. Ivan Parra (kolumbiai, Cofidis) 10 mp hátrány
…104. Bodrogi László (Credit Agricole) 37:14 p h.

Az összetettben (rózsaszín trikó):
1. Danilo Di Luca (olasz, Liquigas) 68:00:55″
2. Eddy Mazzoleni (olasz, Astana) 1:51 p hátrány
3. Andy Schleck (luxemburgi, CSC) 2:56 p h.
4. Gilberto Simoni (olasz, Saunier Duval) 3:19 p h.
5. Damiano Cunego (olasz, Lampre) 3:23 p h.
6. Ricco 3:39 p h.
…87. Bodrogi 1:48:11 ó h.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik