Élet-Stílus

UEFA: sportrendőrség alakul

Az európai szövetség a következő szezontól egy határokon átívelő sportrendőrséget szeretne bevetni a kupamérkőzések biztosítására.

”Most azon dolgozunk, hogy minél hamarabb megkezdhesse munkáját ez a rendfenntartó erő, így talán jobban sikerül megfékeznünk a szurkolói erőszakot a stadionokban” – nyilatkozta a napokban az egyik brit lapnak az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) egyik névtelenségbe burkolózó vezetője.

Ezen a héten két angol csapat drukkerei is összetűzésbe kerültek a helyi rendőrséggel, a BL-ben érdekelt Manchester United szimpatizánsai Rómában, az UEFA Kupában játszó Tottenham szurkolói pedig Sevillában, ugyanakkor mindkét klub úgy véli: a rendfenntartók fellépése eltúlzott volt. Nemrégiben

Michel Platini, az UEFA elnöke is úgy nyilatkozott: eljött az ideje egy nemzetközi sportrendőrség létrehozásának és erről már tárgyalt is Jose Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság vezetőjével.

A spanyol rendőrség egyébként pénzbírság ellenében elengedte azt a hét Tottenham-szurkolót, akit a Sevilla ellen UEFA Kupa-mérkőzés alatt, illetve után vettek őrizetbe a rendfenntartók. Az EFE hírügynökség beszámolója szerint a drukkerek 900 és 1500 euró közötti összegért válthatták meg szabadságukat.





Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik