Élet-Stílus

Káosz a váci futballcsapatnál

Teljes a káosz az élvonalban szereplő a Vác labdarúgócsapatnál. Az olasz befektetővel még nem született meg a végső megállapodás, közben a korábbi vezetőedző lemondott, és jelenleg azt sem tudni pontosan, ki irányítja a szakmai munkát. A csapat ennek megfelelően csak szenved, utolsó a tabellán. A kusza helyzetet Vén Gáborral, a váciak egyik rutinos játékosával igyekeztük "kibogozni".

– Kezdjük egy egyszerűnek tűnő kérdéssel: ki most az edző a Dunakanyar-Vác csapatánál?

– Nem is tudom…

– Tippelhet is!

– Egyelőre nem tisztázott, ki a szakmai munka felelőse. Gergely Károly pénteken lemondott, igaz, a múlt héten már a pályaedzőnek kinevezett Nicola Fitta elképzelései szerint edzettünk, most pedig – mivel az olaszok csak szerdán érkeznek vissza – Nagy Tiborral gyakorolunk. Ő egyébként amondó, állítólag Fittával együtt viszi majd a szakmai munkát a jövőben. Itt tartunk most, mondom, képlékeny a helyzet.

– Détári Lajos érkezéséről mit tud?

– Semmit… Ofella Zoltán ügyvezető is csak annyit mondott ennek kapcsán, hogy ő erről nem tud.

– Az igaz, hogy az olasz szakember alaposan meghajtja a játékosokat? Úgy hírlik, a Honvéd-meccset megelőző napon kétszer két órát edzettek?

– Pusztán az, hogy meghajt bennünket, még nem lenne baj. Fitta úr azonban meglehetősen szokatlan módszerekkel dolgozik. A hét közben tulajdonképpen alapoztunk, a fizikai munkára helyezte a hangsúlyt – és az eredmények egyelőre nem őt igazolják…

– Az olasz befektetővel kapcsolatban is sok mindent hallani. Önök, labdarúgók mennyire tudják nyomon követni a klubnál végbemenő változásokat?

– Újat nem igazán tudok mondani, többnyire én is csak az újságokból informálódom. Ahogy hallom-olvasom, Alessandro de Blasival egyelőre csak előszerződés kötetetett, a végső megállapodásra még

várni kell. Remélhetőleg hamarosan rendeződik helyzet a klubnál, és tényleg fényes lesz a jövő.

– Ahhoz az is kellene, hogy a csapat bennmaradjon a bajnokságban – az olasz befektetőnek ugyanis ez a kikötése -, márpedig jelenleg nem így áll a helyzet, a Vác az utolsó helyen tanyázik, és a hátránya is jelentős.

– Egyetlen váci játékosnak sem öröm most a tabellára nézni, hiszen meglehetősen nagy, 11 pont a lemaradásunk a még bennmaradást érő helyen tanyázó REAC-cal szemben. Egy biztos: a klubot most jellemző kusza helyzet nem növeli az esélyeinket, de nem csak ez az oka a gyengéledésünknek.

– A tavaszi rajtjuk is borzasztóan sikerült: a Kaposvártól három, a Budapest Honvédtől pedig hat gólt kaptak, közben egyet se rúgtak.

– Ne is mondja. Rettentően fájó, hogy elbuktuk ezt a két nagyon fontos mérkőzést. Szombaton, a Bozsik-stadionban sajnos összeestünk, 0-2 után futószalagon kaptuk a gólokat, és kiütéses vereség lett a vége.

– A kispestiek hat góljából hármat váci futballista jegyez, ez pedig arra engedi követketetni a kívülállót, hogy a fejekben nincs minden rendben.

– Az öngólok is bizonyítják, sajnos mentálisan nem vagyunk toppon. Vegyük csak sorba: januárban elkezdtünk a munkát, Gergely Károllyal becsületesen végigcsináltuk a téli felkészülést, amikor pedig a finisbe érkeztünk, a bajnokság előtt egy héttel a feje tetejére álltak a dolgok. Hirtelen új irányt vett a szakmai munka, új labdarúgók is jöttek – ne szépítsük, kissé össze zavaradott a csapat.

– Anyagi problémák nem befolyásolják az eredményességet?

– Komolyabb tartozások nincsenek, igaz, nem is nagyon lehetnek, hiszen egyelőre mi nem kapunk prémiumot, “csak” havi fizetést.

– Bennmarad a Vác?

– Nehéz helyzetben vagyunk, ez tény, ugyanakkor én még hiszek a bennmaradásban, és így vannak vele a társaim is, de nem lesz könnyű…

– Konkrét választ várunk!
– Jó, akkor igennel felelek…



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl, most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhet és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik