Élet-Stílus

Hitzfeld mindenképpen távozik

Ottmar Hitzfeld, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője kijelentette, a szezon végén mindenképpen elhagyja a klubot. A tréner biztatónak nevezte a Real Madrid elleni mérkőzést megelőző, hétvégi berlini „főpróbát".

„Fél évre szerződtem Münchenbe, utána visszatérek a Premiere televíziós társasághoz, ahol korábban is szakkommentátorként dolgoztam” – mondta a szakember a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában. „Bár nem az én feladatom az utódom kijelölése, de úgy gondolom, hogy a Bayern csak német trénerrel lehet sikeres. Sok olyan apróság van Münchenben, ami számunkra természetes, egy külföldi edző azonban nem tudja megfelelően kezelni. Ha rajtam múlna, én a keretet is német játékosokkal tölteném fel, a Bayern csak akkor lehet a nemzetközi porondon sikeres, ha a német erények, fegyelem, elszántság, tökéletes erőnlét kerül újra előtérbe.”

Hitzfeld azt követően nyilatkozott a lapnak, hogy Uli Hoeness menedzser szombaton, a Hertha BSC elleni, idegenbeli 3-2-es győzelem után azt mondta: a müncheni klub vezetősége annak örülne a legjobban, ha a szakember meggondolná magát, és meghosszabbítaná nyáron lejáró szerződését.

Legyőzhető a Real

A válságmenedzseri szerepben a müncheni együttes irányítását néhány héttel ezelőtt ismét elvállaló bajor „sikertréner” vasárnapi nyilatkozatában – csakúgy, mint a Hertha BSC elleni, 3-2-es győzelemmel véget ért találkozót követő sajtóértekezletén – azt hangoztatta, hogy a végeredmény a csapat erkölcsi tartása és önbizalma szempontjából volt kiemelkedően fontos. Hitzfeld szerint a müncheniek végig uralták a találkozót, s akkor is képesek voltak újítani, amikor a második félidő elején Dárdaiék megszorították őket.

A szakember kulcsfontosságúnak nevezte a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóját a Real ellen. Az első mérkőzésen elszenvedett 3-2-es vereség után csapata továbbjutási esélyeit több mint ötven százalékosnak ítélte meg. A spanyolokat legyőzhetőnek nevezte, hozzátéve: már a Bernabeu Stadionban is bizonyították, hogy képesek állandó nyomás alatt tartani Iker Casillas kapuját.

A címvédésről álmodnak Münchenben

Szerinte most minden játékosnak a szerdai találkozóra kell összpontosítania, a Real Madrid legyőzése ugyanis – mint fogalmazott – nagyon nagy dolog egy futballista életében.

Hitzfeld ugyanakkor utalt arra is, hogy a továbbjutás szárnyakat adhatna az elmúlt hónapokban önbizalmát vesztett együttesnek. Ebből a szempontból az ég ajándékának nevezte, hogy a bajnokságban a Bayern előtt állók közül a hétvégi fordulóban az FC Schalke 04 és a VfB Stuttgart is vereséget szenvedett, csak a Werder Bremen győzött. Szombati győzelmének köszönhetően ugyanakkor a negyedik helyen álló müncheniek immár csak hat ponttal vannak lemaradva az éllovas Schalke csapatától, ami az edző szavai szerint még az esetleges bajnoki reményeket is újraélesztette. Erre azonban már csak meglehetősen óvatosan utalt.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik