Élet-Stílus

Philadelphia: történelmi mélyrepülés (videó)

Zsinórban tíz vereségével negatív klubcsúcsot döntött a Philadelphia Flyers az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A liga jelenlegi leggyengébb csapataként számon tartott Philadelphia a legutóbbi játéknapon a floridai Sunrise-ben maradt alul. “Eléggé keményen harcoltunk, de ennél még keményebben kell játszanunk, ha győzni akarunk” – bölcselkedett Peter Forsberg, a Phlilly svéd klasszisa, aki mindössze három lövéssel rukkolt ki a Florida elleni meccsen.


A hazaiak viszont már 30. másodpercben megszerezték a vezetést: egy védelmi hibát kihasználva Rostislav Olesz talált a kapuba, majd a folytatásban Jozef Stumpel, illetve Mike Van Ryn is eredményes volt. A Philadelphia tudásából ezúttal is csak a vereség kozmetikázására futotta.

Több mint 174 perc után kapott gólt ismét Rick DiPietro, a New York Islanders kapusa. A remek formában lévő hálóőr korábban minden lövést hárított a Columbus és a városi rivális Rangers ellen, ám az Ottawa kétszer is kapitulált: Mike Fisher és Chris Kelly járt túl az eszén. A Dallas nagy csatában, remek hajrát kivágva nyert a Colorado jegén. A texasiak kétgólos hátrányból álltak talpra, zsinórban három gólt szerezve zsebelték be a pontokat. A Vancouver 24 órán belül másodszor is legyőzte a Calgary együttesét, ezúttal Sami Salo hosszabbításban szerzett góljával (a finn védő távolról bombázott a hálóba) fektették két vállra a kanadai riválist.



NHL, alapszakasz, 82. játéknap:
Florida Panthers-Philadelphia Flyers 3-1
Detroit Red Wings-Minnesota Wild 3-1
Ottawa Senators-New York Islanders 2-0
Pittsburgh Penguins-Atlanta Thrashers 2-4
Washington Capitals-Montreal Canadiens 1-4
Colorado Avalanche-Dallas Stars 4-5
Vancouver Canucks-Calgary Flames 6-5 – h.u.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik