Élet-Stílus

Google: mit kerestünk 2006-ban?

A Google elkészítette az idei év leggyakoribb kereséseinek toplistáját, amelyből kiderül, hogy az internetezőket leginkább a hírességek, valamint a közösségi oldalak érdekelték leginkább.

Egy most közzétett részletes összefoglalóban több területet találunk, amelyek egyrészt az általános célú keresési célpontokat, illetve a meghatározott kérdésekre választ kereső felhasználók preferált témáit rendezik sorrendbe. Nem nagy meglepetés, hogy többnyire amerikai személyek és hírek vezetik a listákat, de a terület, a szakma szempontjából itt is bőven találunk érdekességeket.

A Google.com oldalán két közösségi oldal, a Bebo és a MySpace található a dobogón, kiegészülve a világbajnoksággal, amely a nagy felhajtásnak köszönheti előkelő pozícióját. Alattuk az amerikaiak által szintén jól ismert oldalak sorakoznak, úgy mint Metacafe, Wikipedia, vagy a Mininova, amely egyben a leggyakoribb torrent oldalnak bizonyult.

A híreknél Paris Hilton és Orlando Bloom vezet, a rák a harmadik, míg a Katrina hurrikán csak az ötödik. A legtöbben ugyanakkor Borat kilétére voltak kíváncsiak, a fogalmak között a Hezbollah vezet, míg a meghatározásoknál a promiszkuitás (a nemi partner igen gyakori, különösebb válogatás nélküli cseréje) volt a legfontosabb a web 2.0 előtt.

A legtöbben Togót keresték

Az országok elhelyezkedésével kapcsolatban a legsűrűbben Togóra voltak kíváncsiak, Montenegro itt a hatodik, Palesztina csak a kilencedik. A botrányok között a Duke Egyetem sportolóinak állítólagos csoportos erőszaka vitte a prímet, míg a házasságkötéseknél és válásoknál szintén olyan sztárok iránt érdeklődtünk a legjobban, mint Nicole Kidman, vagy Paul McCartney. A sport területén természetesen a világbajnokság és az olimpia végzett az első helyeken, olyan nevekkel, mint Zidane, Ronaldinho, Olaszország és Brazília.

Érdekes, hogy a nagy visszavonulásoknál messze Bob Barker, egy televíziós játék házigazdája vezet, míg Bill Gates csak az ötödik a rangsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik