Élet-Stílus

NFL: Garcia, a párducszelídítő

Az NFL hétfő esti mérkőzésén lezárta kétmeccses vesszőfutását a Philadelphia: hazai pályán három ponttal verte a Carolinát.

A térdműtéten átesett Donovan McNabbet helyettesítő Jeff Garcia játékára nem lehet panasz, a Philly tartalék quarterbackje ugyanis 312 yardot passzolt, illetve három touchdownnál is asszisztált, azaz főszerepet vállalt együttese idei hatodik diadalában.


A Carolina elleni sikerért egyébiránt alaposan meg kellett szenvednie a “sasoknak”, tekintve hogy a vendégként fellépő Panthers Jake Delhomme remek átadásainak köszönhetően háromszor is előnyhöz jutott, a záró felvonás előtt 21-14-re vezetett.

A negyedik negyedet egy-egy mezőnygól vezette fel, a két csapat közötti különbség azonban nem változott. A hajrá a Philadelphiának sikerült jobban, Garcia 40 yardos indításával Reggie Brown “landolt” a célterületen belül, 24-24-re igazítva ezzel az eredményt, majd David Akers 25 yardos field-góljával már a győzelem útjára lépett az Eagles.


“Végig küzdöttünk, egy pillanatig sem adtuk fel a mérkőzést. Kúsztunk-másztunk minden egyes hüvelykért” – magyarázta Garcia. “Ez egy örült év, és minden lehetséges” – felelte Andy Reid, a Philly főedzője a csapata playoff-esélyeit feszegető kérdésre. A “sasok” jelenleg 6/6-os mutatóval a harmadikok az NFC Keleti csoportjában, és hat győzelmet és hat vereséget számol a Carolina legénysége is, ezzel harmadik pozíciót birtokolja Nemzeti Football Konferencia Déli csoportjában.

NFL, alapszakasz, 13. játéknap:
Philadelphia Eagles-Carolina Panthers 27-24

Ajánlott videó

Olvasói sztorik