Élet-Stílus

Sebestyén második lett Moszkvában

Sebestyén Júlia második lett az Oroszország-kupán, a műkorcsolya és jégtánc Grand Prix-sorozat ötödik, moszkvai állomásán.

A 2004-ben Európa-bajnok magyar klasszis az élről várhatta a kűrt, azonban a szabadkorcsolyázás során csak az ötödik helyre rangsorolták a bírók, de összesítésben így is második lett. Ezzel az eredménnyel Sebestyén minden bizonnyal kvalifikálta magát a GP-sorozat szentpétervári döntőjére, amelyre december 14. és 17. között kerül sor.

“Nem azért lettem ötödik a kűrben, mert estem, csak nem csináltam meg mindent, ami a programomban szerepelt, illetve elléptem a tripla Lutzból. Ennek ellenére teljes mértékben elégedett vagyok, hiszen ha az idény elején azt mondják, egyszer-egyszer első és második leszek a GP-n, látatlanban aláírom. Ráadásul erős mezőnyben szerepeltem jól, hiszen olyan klasszisokat előztem meg, mint Jelena Szokolova, vagy a szintén orosz Viktoria Volcskova. Ezzel szinte biztosan ott leszek a GP-döntőn” – mondta a Kína Kupán győztes Sebestyén, akit Moszkvában csak Sarah Meier tudott megelőzni.


A tizenkét fős mezőny másik magyar indulója, Pavuk Viktória utolsó lett Moszkvában annak ellenére, hogy a kűrben javított, és kilencedik volt.

GP, Oroszország-kupa, nők:
1. Sarah Meier (svájci) 159,17 pont
2. Sebestyén Júlia 146,75
3. Onda Josi (japán) 143,60

12. Pavuk Viktória 111,74

Ajánlott videó

Olvasói sztorik