Élet-Stílus

Gyalogosoké lesz a Lánchíd?

Gyalogosbarát programmal készül a jövőre a főváros. Az autókat parkolási díjakkal és korlátozásokkal tiltanák ki, a zöldövezetek arányát ezzel párhuzamosan növelnék.

Jelentősen csökkenti kívánják az autósforgalmat Budapest belvárosában a jövőben. Az uno.hu információi szerint a fővárosban drasztikusan megemelnék a parkolási díjakat, és parkokat alakítana ki a jelenlegi betondzsungelben.

Elsőként a Kiskörút és a Duna közti szakaszról irtanák ki az autókat 2008-tól. A tervek szerint a Kossuth Lajos utca forgalmát a föld alá vinnék, és a felszínen csak egy-egy sávot hagynának meg.

Nem ez lenne az egyetlen új alagút, mert szeretnének egyet kialakítani a Duna alatt is, ere azért lenne szükség, mert a Lánchídat nem használhatnák az autósok, azt gyalogoshíddá alakítanák át. A további változások között szerepel, hogy két év múlva parkot alakítanának ki az Egyetem, a Kamermayer Károly és a Szervita téren, emellett sétálóutcává alakítanák a Kecskeméti utcát.

Aki parkolóhelyet keresne, annak az újonnan épülő mélygarázsban találhatna ilyet. Autósként és emberként is egyetértünk a tervekkel, várjuk, milyen érdekes megvalósítási tanulmányokkal áll majd elő a főváros. Állítólag a Fővárosi Mérnöki Tervező Részvénytársaság már végzett előtanulmányokat.

Arról persze nem szólnak, hogy a Budapestről kiszorítandó autóforgalom merre kerülne meg Budapestet, ha az M0-ás körgyűrű addig el sem készül, a tömegközlekedés pedig nem tudja európai színvonalon kiszolgálni az autót nélkülözőket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik