Élet-Stílus

Megállt a lejtőn a Florida

Több mint két hét után győzött újra a Florida csapata az észak-amerikai jégkorongligában (NHL): a Panthers hazai pályán magabiztosan verte a Montrealt. A Minnesota gólzáporos meccsen büntetőkkel győzött Nashville-ben.

A Florida két kulcsjátékosának, Ed Belfour illetve Olli Jokinennek köszönheti, hogy megszakadt a borzasztó sorozata. A Panthers kapusa az első negyedben parádésan védett, majd Jokinen élete második mesterhármasával eldöntötte a találkozót. A finn csillag is a kapus teljesítményét emelte ki. “Jót tesz az önbizalmunknak a győzelem, de csak egy meccsről van szó. Az első negyedben nem úgy védekeztünk, ahogyan kellett volna, de szerencsére a kapunkban Eddie szenzációsan védett.”

Az első harmadban valóban több gólt is lőhetett volna a Canadiens, de Belfour parádézott, és Chris Gratton pedig a másik oldalon lőtt gólt. A második játékrészben a Florida-védelem feljavult, támadásban pedig Jokinen elkezdte a gólgyártást. Alig fél perc telt a második harmadból amikor megszerezte az első találatát: a nem túl erős lövése Aebischer lába és kesztyűje között vágódott a hálóba. A harmad hajrájában ismét beköszönt, ezúttal az elfekvő kapus felett emelt kapuba, majd fél perccel a találkozó vége előtt megszerezte a harmadikat.

Az első Jokinen-gólra a második harmadban még tudott válaszolni a Montreal, de Belfour aztán lehúzta a rolót: a mérkőzésen összesen 38 védést mutatott be.

A forduló legizgalmasabb összecsapását Nashville-ban játszották, ahova a szezonban eddig remeklő, és a csoportját vezető Minnesota Wild látogatott. A hazaiak sokáig kezükben tartották a mérkőzést, de mivel két védőjük is kidőlt a meccsen, a végére elfáradtak, és bedarálta őket a Minnesota.

Az első harmadban két góllal ellépett a Predators, és a második játékrész vége felé 6-3 állt a kijelzőn. Ezután azonban kezdte éreztetni a hatását, hogy a Nashville Mikko Lehtonen és Shea Weber kényszerű kiválásával négy védővel próbálta feltartóztatni a nem lankadó Wild rohamokat.

Az utolsó harmadban sikerült is egyenlíteni, és mivel a hosszabbításban nem született gól, a büntetőkre maradt a döntés. Ez a műfaj magyar idő szerint péntek hajnalban Wildnek feküdt jobban.

NHL, alapszakasz:
Boston Bruins-Toronto Maple Leafs 2-1 – h.u.
Florida Panthers-Montreal Canadiens 5-1
Edmonton Oilers-St. Louis Blues 6-2
Los Angeles Kings-Philadelphia Flyers 3-4
Nashville Predators-Minnesota Wild 6-7
Phoenix Coyotes-Chicago Blackhawks 3-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik