Élet-Stílus

Gera miatt fizetnie kell a Fradinak

A csőd szélére került fővárosi klubnak két keddi első fokú döntés értelmében 16 milliót forintot kell fizetnie a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, a volt tréner Pintér Attilának pedig 46 millióval tartoznak.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén Gera Zoltán külföldre igazolása kapcsán 16 millió kifizetésére kötelezte a Ferencvárost.

Gera 2004 júliusában szerződött az angol West Bromwich Albionhoz 320 millió forintnak megfelelő euróért. Az összegből a szabályok szerint a 4 plusz 1 százalék szolidaritási díj jár a szövetségnek. Ezt azonban a súlyos anyagi gondokkal küzdő egyesület mind a mai napig nem utalta át, és ezért az MLSZ fegyelmi eljárást indított.

Pénz továbbra sincs

A Fradi nemerég megválasztott elnöke a múlt héten elismerte a követelés jogosságát, de azt is közölte, hogy az egyesület jelenleg képtelen fizetni. “Amennyiben a Ferencváros elleni ítélet másodfokon jogerőre emelkedne, s az FTC nem teljesítené az abban foglaltakat, a szövetség fordulónként három pontot von le a futballcsapattól.” – nyilatkozta Petró László, a klub jogásza az FTC honlapján, majd kijelentette: a határozat kézhezvételét követően fellebbezni fognak.

Szintén kedden hoztak első fokon ítéletet a Ferencváros és volt edzője, Pintér Attila közötti jogvitában. Az elsőfokú – tehát nem jogerős – döntés szerint az egyesületnek 45 millió 900 ezer forintot kell fizetnie Pintér Attilának.

A Fradi fellebbez

A tréner – akit 2004 júniusában a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése után menesztettek a klubtól – fizetése elmaradása miatt perelte be az egyesületet.

A Ferencvárost e mellett az egymillió forintos perköltség, az összeg 2004 nyarától számított kamatai, valamint az eddig le nem rótt illetékek, azaz további kilencszázezer forint megtérítésére kötelezte a bíróság.

A 100 százalék Fradi című színes hetilap információja szerint a klub fellebbez a döntés ellen, ebben az esetben – várhatóan fél éven belül – a Fővárosi Ítélőtábla dönt az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik