Élet-Stílus

Az AMD kiszáll az olcsó PC üzletből

Processzorgyártó nélkül maradhat az a project, amely alacsony árú PC-k nagy tömegű árusítását tervezte világszerte.

Az AMD, mint a világ második legnagyobb processzorfejlesztője és gyártója kihátrált abból a megállapodásból, amely úgynevezett „Personal Internet Communicatorok” kifejlesztését és elterjesztését tűzte ki céljául még 2004-ben.

Az internet elterjedését segítő elképzelés szerint az olcsó kategóriájú készülékek 15 hüvelykes monitorral és AMD-processzorokkal működtek volna. Az elképzelés azonban úgy tűnik nem volt eléggé nyereséges a hatalmas veszteségekkel küzdő AMD részére, ezért a vállalat vezetői a napokban bejelentették, hogy kilépnek a projektből.

A 100 dolláros laptopmegoldáshoz hasonló kommunikátor egy példánya 250 dolláros áron került volna a polcokra Kínában, Mexikóban, Indiában, Oroszországban és Brazíliában. A kivonulás természetesen egyenlő a project halálával is, hiszen a szerkezet lelke a processzor lett volna, melynek az ára sem mellékes.

Az AMD vezetői hangsúlyozták, hogy megfelelő nyereségre törekszenek és a kommunikátor nem szolgálta a cég további fejlődésének irányát.

Az ENSZ által támogatott 100 dolláros PC megvalósításával kapcsolatban a cég vezetői továbbra is úgy nyilatkoztak, hogy az ötletet továbbra is megvalósíthatónak és elismerendőnek tartják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik