Élet-Stílus

MASZ: Rábold maradt az elnök

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) a szombati tisztújító közgyűlésén ismét Rábold Gusztávot választotta meg elnöknek.



A MASZ-t 2002 óta irányító Rábold 37, kihívója, Salbert Ferenc eddigi alelnök, a Papp László Sportaréna ügyvezető igazgatója pedig 23 voksot kapott. Schulek Ágoston – akit szintén jelöltek elnöknek a közgyűlésen – visszalépett, őt a alelnöknek választották meg, akárcsak Zsivótzky Gyulát, Tömösi Katalint és Konkoly Gyulát.

Rábold, akinek a megbízatása ezúttal az olimpiai ciklushoz igazodva két évre szól, az elmúlt négy év eredményeit összegezve elmondta, hogy 2002-ben 100 millió forintos hiánnyal küzdött a szövetség, a költségvetést 2005 végére sikerült egyensúlyba hozni. Az idei esztendőre nyereséget jósolt, ugyanakkor jelezte, hogy a szövetséget 80 millió forintra perelik az 1998-as Eb kapcsán indult perben.


A sporteredményeket, főleg az utánpótlás területén, jónak tartotta, ebből a szempontból 2005 az utóbbi évtized legjobb éve volt. Programbeszédében hozzátette, jelentős többletbevételt tud biztosítani a MASZ-nak, jövőre nyolcmillió forintot biztosan, de bírja egy szállodalánc támogatási ígéretét is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik