Élet-Stílus

Henin-Mauresmo döntőt rendeznek Madridban

A belga Justine Henin-Hardenne és a francia Amélie Mauresmo mérkőzik meg a női tenisz-világbajnokság döntőjében.


Henin-Hardenne egy sima és egy nagyon szoros játszmában győzte le a csoportkört hibátlanul záró orosz Marija Sarapovát, és sikerének köszönhetően – függetlenül a vasárnapi finálé eredményétől – az élen zárja az idei világranglistát. “Bámulatos. Nagyon boldog vagyok, hogy a ranglista élén zárhatom az évet, a szezonnak azonban még nincsen vége, mindenképpen meg akarom nyerni a tornát” – nyilatkozta a belga hölgy, aki az idén negyedszer ragadt ütőt Sarapova ellen, és csak egyszer, a US Open döntőjében hódolt be az orosz szőkeségnek.

Henin-Hardenne a címvédő, a világranglistát 34 héten át vezető Amélie Mauresmóval találkozik majd a döntőben. A francia klasszis 1 óra 51 perc alatt, három szettben győzte le a szintén belga Kim Clijsterst. Az első játszmában Mauresmo villogott, a másodikban viszont Clijsters teniszezett kiválóan. Az utolsó szettben belga játékos elvette az ellenfele adogatását és 3:2-es előnyhöz jutott, ám ezt követően sorozatban négy gémet veszített.

Henin-Hardenne és Mauresmo eddig tízszer találkozott egymással, mindketten öt-öt mérkőzést nyertek. Legutóbb a wimbledoni döntőben futottak össze, akkor a francia nyert 2:6, 6:3, 6:4-re.

WTA-világbajnokság, elődöntő:
Henin-Hardenne (belga)-Sarapova (orosz) 6:2, 7:6
Mauresmo (francia)-K. Clijsters (belga) 6:2, 3:6, 6:3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik