Élet-Stílus

Rejtélyes hiba a Ferrariban

A Ferrari-csapat egyelőre értetlenül áll Michael Schumacher vasárnapi, szuzukai motorhibája előtt, főleg annak fényében, hogy a hétszeres Forma–1-es világbajnok német pilóta alatt hat éve nem robbant le autó.

„Minden adat rendben volt, semmilyen jel nem utalt arra, ami végül bekövetkezett” – mondta tanácstalanul Ross Brawn technikai igazgató. A történtek után az idény végén visszavonuló klasszis valószínűleg elbúcsúzhat nyolcadik vb-címétől. A hiba okát várhatóan csak azután tudják kideríteni az istállónál, hogy visszaszállítják a gépet Olaszországba, s a maranellói bázison darabokra szedik.

A kerpeni sztár a 37. körben, éllovas pozícióból volt kénytelen feladni a Japán Nagydíjat, miután szaknyelven szólva „elfüstölt” a motorja. Legnagyobb riválisa, a címvédő spanyol Fernando Alonso (Renault) megnyerte a futamot, egy versennyel a befejezés előtt így már csodára lenne szüksége Michael Schumachernek ahhoz, hogy az élen zárja az idei sorozatot.

A Ferrarinál legutóbb négy éve, Malajziában következett be hasonló motorhiba, akkor a brazil Rubens Barrichello esett ki. Michael Schumacher a vasárnapi eset előtt utoljára 2000-ben, Magny-Cours-ban adott fel versenyt technikai okok miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik