Élet-Stílus

Karadeniz és Ümit Karan újra tagja a török keretnek

Fatih Terim, a török labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 24 labdarúgót hívott meg a Magyarország és a Moldova elleni Eb-selejtezőre készülő keretébe, többek között Gökdeniz Karadenizt.

A tízhónapos eltiltását letöltő Gökdeniz Karadeniz újra tagja a török keretnek. A Trabzonspor 26 esztendős középpályása egyike volt annak az öt játékosnak, akik az előző szezonban fogadási botrányba keveredtek és hosszú eltiltással bűnhődtek.

„Büszke vagyok arra, hogy hosszú kihagyás után visszakerültem a keretbe. Ha lehetőséget kapok, élni fogok vele, nem hagyom cserben a főnököt, Fatih Terimet” – nyilatkozta a „tékozló fiú”. Karadeniz mellett Ümit Karan is visszatér a török keretbe. A Galatasaray játékosa a múlt héten, Bajnokok Ligája-mérkőzésen két gólt is szerzett a Liverpool ellen.

A török labdarúgó-válogatott október 7-én a Puskás Ferenc-stadionban teszi tiszteletét, majd négy nappal később Moldova csapatát fogadja a frankfurti Commerzbank Arénában. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség döntésének értelmében a törököknek három hazai Eb-selejtezőt semleges országban, zárt kapuk mögött kell lejátszaniuk. A FIFA azután hozta meg ezt az ítéletet, hogy verekedéssel ért véget a tavalyi, Svájc elleni világbajnoki pótselejtező.

A török keret:
Kapusok: Rüstü Recber (Fenerbahce), Volkan Demirel (Fenerbahce), Özden Öngun (Konyaspor)
Védők: Can Arat (Fenerbahce), Orhan Ak (Galatasaray), Gokhan Zan (Besiktas), Ibrahim Toraman (Besiktas), Ibrahim Üzülmez (Besiktas), Servet Cetin (Sivasspor)
Középpályások: Mehmet Aurelio (Fenerbahce), Tumer Metin (Fenerbahce), Arda Turan (Galatasaray), Sabri Sarioglu (Galatasaray), Hamit Altintop (Schalke 04), Mehmet Topuz (Kayserispor), Gökdeniz Karadeniz (Trabzonspor), Huseyin Cimsir (Trabzonspor), Nuri Sahin (Borussia Dortmund)
Támadók: Tuncay Sanli (Fenerbahce), Hakan Sukur (Galatasaray), Ümit Karan (Galatasaray), Nihat Kahveci (Villarreal), Fatih Tekke (Zenit St Petersburg), Halil Altintop (Schalke) – csatárok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik