Élet-Stílus

Középpontban a magyar konyha

A Budapesti Bor és Gasztronómiai Napok rendezvénysorozatán szeptember 15. és 24. között 19 fővárosi étteremben jellegzetes magyar ételekkel, élőzenével hívják fel a figyelmet a magyar konyha értékeire.

A vendéglők különleges étlappal, hagyományőrző élőzenével és ajándék receptgyűjteménnyel készülnek a magyar gasztronómia népszerűsítésére, mondta el Rusznák Imre, a Fővárosi Közgyűlés Kereskedelmi és Turisztikai Bizottságának elnöke csütörtökön a sajtótájékoztatón. A Fővárosi Közgyűlés Kereskedelmi és Turisztikai Bizottsága második alkalommal hirdette meg hagyományteremtő céllal a Bor és Gasztronómiai napokat. A bizottság 34 millió forintos keretösszeggel meghirdetett nyilvános pályázatára 22 étterem jelentkezett, amelyek közül 19 nyert támogatást. A vendéglők maximálisan megkapható támogatása 3 millió forint volt.


A Bor és Gasztronómia Éve programsorozathoz kapcsolódó rendezvény célja, felkelteni a turisták érdeklődését a magyar gasztronómia iránt. A rendezvénysorozatról a BTH Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. gondozásában 30.000 példányban ingyenes programfüzet jelent meg Budapesti Bor és Gasztronómiai Napok – Terítéken a magyar konyha címmel, amely három nyelven, képekkel illusztrálva mutatja be az éttermeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik