Élet-Stílus

US Open: Gubacsi nyert, Kapros kiesett

A legelőkelőbben rangsorolt magyar hölgy, Czink Melinda a japán Aiko Nakamura ellen lép pályára a hétfőn kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában. Három másik magyar egyelőre a selejtezőkben vitézkedik – felemás eredménnyel.

Sikerrel vette az első fordulót Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó azonban kikapott orosz ellenfelétől Flushing Meadows-ban. Nagy Kyra csak később lép pályára a brit Melanie South ellen.

Kapros, aki három alkalommal (2001, 2003, 2004) volt főtáblás, simán elvesztette az első szettet, a másodikban ellenfele 5:3-as vezetésénél két meccslabdát hárított, a harmadikat azonban már nem tudta védeni. Még kedden verte meg háromjátszmás mérkőzésen a japán Szeki Mihót Gubacsi, akit a következő körben egy cseh lány vár.

Idén csak egy főtáblásunk van: a világranglista 83. Czink azt japán Aiko Nakamurát (76.) kapta, akivel pályafutása során eddig egyszer játszott, és két szettben elintézett.

A legjobbak még csak készülnek

A címvédő és első helyen kiemelt svájci Roger Federer Vang személyében tajvani ellenfelet kapott, a US Openen búcsúzó, hazai kedvenc Andre Agassi pedig a román Andrei Pavellel találkozik az első körben. A második helyen rangsorolt spanyol Rafael Nadal ellenfele a szebb napokat is megélt ausztrál Mark Philippoussis lesz.

A hölgyeknél a francia Amélie Mauresmo egy selejtezőből feljutó riválissal, a belga Justine Henin-Hardenne az olasz Maria Elena Camerinnel, míg az orosz Marija Sarapova a holland Michaella Krajicekkel mérkőzik a 64 közé jutásért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik