Élet-Stílus

Pontlevonással megúszta a Reggina

admin
admin

2006. 08. 18. 11:30

Az bundabotrány második fejezeteként a Juventus, a Milan, a Fiorentina és a Lazio után az élvonalbeli Regginának is bíróság előtt kellett felelnie a bírók megvesztegetéséért. A klubot pontlevonással büntették, de a Serie B-be való visszasorolást megúszta a csapat.

Az olasz szövetség ügyben ítélkező bírósága csütörtök este hozta nyilvánosságra az ítéletet, amelynek értelmében az idei szezont 15 pontos mínusszal kezdi a Reggina. Az ügyészek azt szerették volna, ha a csapatot a Juventus-hoz hasonlóan a másodosztályba száműzik, ehelyett a klubnak további 100 ezer eurós büntetést kell fizetnie. Kilenc pont levonással büntették a az ügyben szintén érintett Arezzo csapatát, amely a Serie B-ben szerepel.

Stefano Palazzi ügyész csalás vádjával kezdeményezte a vasárnap kezdődött pert a calabriai egyesület ellen. Állítólag összesen hat mérkőzést bundáztak meg a regginaiak. A hatóságok több telefonbeszélgetést is lehallgattak Pasquale Foti klubelnök és a korrupciós ügy főszereplőjeként elhíresült Juventus-menedzser, Luciano Moggi között. Előbbit két évre eltiltották és 30 ezer euró bírságot kell fizetnie, Moggit szintén eltiltották és 50 ezer euró pénzbírság befizetésére kötelezték, de azóta megfellebbezte az ítéletet.

A Juventust – amely ugyancsak fellebbezett – a másodosztályba száműzték, ahol 17 pont levonással vág neki a szezonnak, ezenkívül megfosztották az elmúlt két évben szerzett bajnoki címeitől. A Fiorentina 19, a Lazio 11, míg az AC Milan 8 pont levonással rajtol az élvonalban.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.