Élet-Stílus

Kikosarazták az Öreg Hölgyet

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) és Olimpiai Bizottság (CONI) egyeztetése után is az a döntés született, hogy a Juventusnak a másodosztályban kell szerepelnie a 2006/2007-es szezonban.

A bundabotrányba keveredett torinói klubot a FIGC illetékes bizottsága első, majd jogerősen másodfokon is kizárta az élvonalból. A Juventus ezt követően fordult a CONI-hoz. Az olimpiai szervezet megpróbált közvetíteni a Juventus és a FIGC illetékesei között, de az olasz állami televízió beszámolója szerint a rövid ideig tartó megbeszélés után sem változott a torinóiak büntetése: tizenhét pont levonásával szerepelnek a második vonalban – jelenti az MTI.

A Juventus közleményt adott ki, mely szerint a jövő hét elején dönt arról, hogy polgári bírósághoz fordul-e jogorvoslatért.

Elsőfok, másodfok

Az olasz sportügyekkel foglalkozó döntőbizottság (Caf) július 14-ei döntése értelmében a Juventus – bár a lapok találgatásai szerint akár a harmad osztályig is zuhanhatott volna – végül a másodosztályba került, és 30 pontot vontak le tőle. Ezen kívül az idei és a tavalyi évben szerzett bajnoki címét is elvették. A bizottság 80 ezer eurós büntetést is kiszabott a sorai között olyan játékosokat tudó “zebrákra”, mint Nedved vagy Buffon.

Egy körrel később, másodfokon enyhült az ítélet, igaz nem sokkal. A Juventus a másodosztályba került, és 17 pontot vontak le tőle. Jobban megviselheti a csapatot, hogy a két elvett bajnoki cím ügyében maradt a szigorú ítélet.

A vb előtt robbant a botrány

Az utóbbi idők legnagyobb és sokszor az 1982-eshez hasonlított olasz futballbotránya május végén robbant ki. Ekkor kerültek nyilvánosságra azok a hangfelvételek, amelyeken a Juventus vezetői utasításokat adtak a futball bíróknak, mikor ki és hogyan vezesse az olasz bajnokságban játszó elsőosztályú csapatok meccseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik