Élet-Stílus

A legjobb vb lesz a szegedi?

Géczi Erika, a 86-os montreali világbajnokság győztese, a szöuli olimpia ezüstérmese sportszergyártó vállalkozása révén utazott Szegedre, no meg azért, hogy három egykori tanítványáért szurkoljon. “Nagy boldogsággal tölt el, hogy Bozsik Gábor, Paksy Timea és Benedek Dalma is nagyszerűen szerepel az utóbbi időkben, és hogy ezen a vb-n is esélyesek. Ők hárman a szívem ‘csücskei’, nekik szurkolok a legjobban, de kívánom, hogy az egész magyar csapat sikeresen szerepeljen.” – büszkélkedik a Kormorán együttes énekese.

“Minden idők legmagasabb színvonalú vb-je lehet a szegedi, mind szervezésben, mind eredményességben és a sportolók, nézők számában. Fantasztikus a hangulat.” – ezek már Petrovics Kálmán, kétszeres világbajnok (K-4, 10 000 m, 1985; K-1 maraton, 1990)
A legjobb vb lesz a szegedi? 1

Szabó Athénban ezüstérmet nyert k-4 500 méteren (MTI)

kajakozó, a Démász-Szeged Vizisport Egyesület igazgatójának szavai. “A mi egyesületünkből kilencen indulnak, tizenkét versenyszámban, közülük mindenki dobogóesélyes. Janics Natasa emberfeletti módon ismét hat számban indul, de az Eb-n bebizonyították Kovács Katival, hogy még erre a nagy vállalásra is vevők. A szervezőbizottság tagjaként mondhatom, eddig minden frappánsan megy, nem gondoltam volna, hogy még egy lapáttal rá tudunk tenni a 98-as színvonalra, de úgy tűnik, mégis.”

Az eddigiektől eltérő szerepkörben vesz részt a szegedi kajak-kenu világbajnokságon Szabó Szilvia is: a 13-szoros vb-első, háromszoros olimpiai ezüstérmes kajakos ezúttal nem a vízen lapátolva, hanem újságíróként mutathatja meg képességeit. A klasszis versenyző idén nem kvalifikálta magát sem az Eb-re, sem a vb-re. “Már sokan kérdezték, hogy milyen így a partról nézni a többieket, de őszintén szólva egyáltalán nem rossz érzés. Tizenhét éve sportolok, és végre van egy olyan nyaram, ami nem munkával, hanem jórészt pihenéssel telik.”–- mondta az MTI érdeklődésére a Sziszó becenévre hallgató Szabó.

Arra a kérdésre, hogy a sajtós munka hosszú távon is érdekelné-e, azt válaszolta, hogy “bármi előfordulhat”, bár hangsúlyozta: sportolói pályafutása befejezéséről egyelőre még nem döntött, így esély van arra, hogy ősszel újra vízre száll és elkezdi a felkészülést a következő idényre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik