Élet-Stílus

A legjobb vb lesz a szegedi?

admin
admin

2006. 08. 17. 16:04

Több, már nem aktív versenyző is feltűnt a szegedi Maty-éren zajló kajak-kenu világbajnokságon, más-más minőségben. Szabó Szilvia, Géczi Erika és Petrovics Kálmán számára nem csak a nosztalgiázás miatt fontos a vb, mindhárman kétszeres erővel szurkolnak „sajátjaikért”.

Géczi Erika, a 86-os montreali világbajnokság győztese, a szöuli olimpia ezüstérmese sportszergyártó vállalkozása révén utazott Szegedre, no meg azért, hogy három egykori tanítványáért szurkoljon. “Nagy boldogsággal tölt el, hogy Bozsik Gábor, Paksy Timea és Benedek Dalma is nagyszerűen szerepel az utóbbi időkben, és hogy ezen a vb-n is esélyesek. Ők hárman a szívem ‘csücskei’, nekik szurkolok a legjobban, de kívánom, hogy az egész magyar csapat sikeresen szerepeljen.” – büszkélkedik a Kormorán együttes énekese.

“Minden idők legmagasabb színvonalú vb-je lehet a szegedi, mind szervezésben, mind eredményességben és a sportolók, nézők számában. Fantasztikus a hangulat.” – ezek már Petrovics Kálmán, kétszeres világbajnok (K-4, 10 000 m, 1985; K-1 maraton, 1990)

Szabó Athénban ezüstérmet nyert k-4 500 méteren (MTI)

kajakozó, a Démász-Szeged Vizisport Egyesület igazgatójának szavai. “A mi egyesületünkből kilencen indulnak, tizenkét versenyszámban, közülük mindenki dobogóesélyes. Janics Natasa emberfeletti módon ismét hat számban indul, de az Eb-n bebizonyították Kovács Katival, hogy még erre a nagy vállalásra is vevők. A szervezőbizottság tagjaként mondhatom, eddig minden frappánsan megy, nem gondoltam volna, hogy még egy lapáttal rá tudunk tenni a 98-as színvonalra, de úgy tűnik, mégis.”

Az eddigiektől eltérő szerepkörben vesz részt a szegedi kajak-kenu világbajnokságon Szabó Szilvia is: a 13-szoros vb-első, háromszoros olimpiai ezüstérmes kajakos ezúttal nem a vízen lapátolva, hanem újságíróként mutathatja meg képességeit. A klasszis versenyző idén nem kvalifikálta magát sem az Eb-re, sem a vb-re. “Már sokan kérdezték, hogy milyen így a partról nézni a többieket, de őszintén szólva egyáltalán nem rossz érzés. Tizenhét éve sportolok, és végre van egy olyan nyaram, ami nem munkával, hanem jórészt pihenéssel telik.”–- mondta az MTI érdeklődésére a Sziszó becenévre hallgató Szabó.

Arra a kérdésre, hogy a sajtós munka hosszú távon is érdekelné-e, azt válaszolta, hogy “bármi előfordulhat”, bár hangsúlyozta: sportolói pályafutása befejezéséről egyelőre még nem döntött, így esély van arra, hogy ősszel újra vízre száll és elkezdi a felkészülést a következő idényre.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.