Élet-Stílus

Malkin megszökött a csapatától

Megszökött a Metallurg Magnyitogorszk finnországi edzőtáborából Jevgenyij Malkin, akit a világ egyik legígéretesebb jégkorongozójának tartanak. Jelenlegi tartózkodási helye ismeretlen.

A 20 éves hokis nemrég bejelentette, mielőbb szeretne az észak-amerikai profiligában (NHL) szerepelni, és ajánlatot is kapott a Pittsburgh Penguinstől. Csakhogy érvényes szerződése van jelenlegi klubjával, a Magnyitogorszkkal, ráadásul az orosz szövetség nem írta alá az NHL-lel az európai hokisokra vonatkozó átigazolási szabályzatot.

Ha Malkin felbukkan a tengerentúli klubban, a Magnyitogorszk bírósághoz fordul, és legalább 2 millió dollár kártérítést követel. “Sokkolt bennünket az eltűnése. Senkinek nem szólt, hogy elmegy. A múlt héten módosítottuk azt a szerződését, amely szerint 2008-ig maradt volna nálunk, és az új megállapodás értelmében jövő nyárig a mi játékosunk. Rá épült a csapat, egyszerűen fogalmunk sincs, miként lehetne őt pótolni. Az Egyesült Államokban csak beszélnek a demokráciáról, közben játékosainkat megszöktetik. Ez sportterrorizmus!” – fogalmazott Gennagyij Velicskin, a Magnyitogorszk elnöke.

Hozzátette: “Malkin fejét könnyű volt elcsavarni, mert még fiatal és naiv. A pittsburgh-i klubvezetés éppen most próbálja eladni a csapatot, és a gárda sokkal értékesebb, ha a Jevgenyij is hozzájuk tartozik.” A Komszomolszkaja Pravda című lap megjegyzi, semmi jel nem utalt arra, hogy Malkin ilyen körülmények között hagyja el a Metallurgot: a múlt héten adta át Magnyitogorszkban saját éttermét. Utoljára 1989-ben fordult elő hasonló “hokisszökés”: akkor az azóta olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes Alekszandr Mogilnij távozott a szovjet junior-válogatottól.

Malkin mellett Jaromir Jagr is felhívta magára a világsajtó figyelmét, neki az adóhatósággal akad gondja. A cseh sztár 6 millió dollárral nem tud elszámolni. Az olimpiai és világbajnok, Stanley-kupa-győztes csatár jelezte, beperli egykori könyvelőjét, mert fontos iratokat nem mutatott be. A volt alkalmazott viszont azt közölte, minden dokumentumot időben leadott. Jagr két éve a büntetésekkel együtt 4,5 millió dollárra hízott összeget fizetett be utólag az adóhatóságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik