Élet-Stílus

Cseh László másodszor iskolázta le Európát

A magyarok világklasszisa a második aranyérmét nyerte a Margitszigeten, miután 400 vegyesen tönkreverte Európa legjobbjait. Kovács Ágnes pedig a harmadik bronzérmét nyerte a kontinensviadalon.

Cseh László aranyérmet szerzett 400 m vegyesen a margitszigeti úszó Európa-bajnokságon. A magyar klasszis korábban 200 m vegyesen arany-, 200 m háton pedig ezüstérmet nyert a kontinensviadalon.

A magyar sportoló óriási fölénnyel nyerte a számot, a második helyezett olasz versenyző közel 5 másodperccel maradt el az aranyérmes idejétől. A vasárnapi döntő másik hazai résztvevője, Verrasztó Dávid 8. lett.

Boulsevicz ismét lemaradt az éremről

Kovács Ágnes harmadik bronzérmét szerezte meg vasárnap délután: a magyar klasszis korábban 100 és 200 m mellen is harmadik lett.

A Széchy Tamás Uszoda 50-es medencéjének két oldalán ülő csaknem nyolcezer ember tombolása mellett a Kőbánya SC 25 éves olimpiai bajnoka, aki előzőleg örömúszást ígért, tartotta adott szavát, “mellesleg” pedig harmadszor is Európa-bajnoki harmadik lett a hazai kontinensviadalon, ezúttal 31.95 másodperccel. A győzelmet az orosz Jelena Bogomazova szerezte meg.

A 100 m után 200 m pillangón is negyedik lett a margitszigeti úszó Európa-bajnokságon Boulsevicz Beatrix. A döntő másik magyar résztvevője, Lipcsei Krisztina nyolcadikként zárt. A győzelmet a lengyelek világklasszisa, a világcsúcstartó és olimpiai bajnok lengyel Otylia Jedrzejczak szerezte meg.

Hatodik a női vegyesváltó

Hatodik hely újabb országos csúccsal – ez a lényege a 4×100 méteres magyar női vegyesváltó döntőbeli szereplésének. A Szepesi Nikolett, Kovács Ágnes, Boulsevicz Beatrix, Verrasztó Evelyn alkotta kvartett a délelőtti 4:07.96-os rekordját frissítette tovább 4:06.66 percre, ami egyszersmind a 6. helyre volt elegendő a fináléban.

Háton Szepesi a harmadik, mellen Kovács pedig a második pozícióból adta át a stafétát, a pillangózó Boulsevicz negyedikként érintette a falat, s Verrasztó volt az, aki befejező emberként, gyorson két ellenfelét megelőzve csapott a célba a nemzetközileg is számottevő új magyar csúccsal. Az aranyérmet a britek szerezték meg. A férfiak (Bodrogi Viktor, Bodor Richárd, Cseh László, Zubor Attila) ugyanebben a számban az ötödik helyen végeztek. Az aranyérem az oroszok nyakába került.

Lecsúsztak a dobogóról Bartáék

A Barta Nóra, Kormos Villő páros 279,15 ponttal a negyedik helyen végzett a 3 méteres szinkronműugrás döntőjében. A győzelmet a Natalija Umiszkova, Nagyezsda Bazsina orosz duó (314,55) szerezte meg.

Britta Steffen nyerte a női 50 m-es gyorsúszást a margitszigeti Európa-bajnokságon. A német versenyző negyedik aranyérmét gyűjtötte be a kontinensviadalon. A második helyet a svédek kiválósága, Alshammer szerezte meg, és a dobogó legalsó fokára a holland Marleen Veldhuis állhatott. A férfiak sprintszámában lengyel siker született. Bartosz Kizierowski az ukránok klasszisát, Alekszandr Volinyecet és a horvát Duje Draganját tartotta maga mögött.

Manaudou negyedszer

A francia Laure Manaudou 4:02.13 perccel új világcsúcsot állított fel női 400 m gyorson a margitszigeti úszó Európa-bajnokságon. A 19 éves klasszis – aki negyedik aranyérmét nyerte az Eb-n – saját, három hónappal ezelőtt elért rekordját (4:03.03) döntötte meg. Hosszú Katinka nyolcadik lett a döntőben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik