Élet-Stílus

A Vasas bevállalta az élvonalat

"A Vasas Futball Kft. meghozta döntését és bár hosszú mérlegelésre időt nem kaptunk, vállaljuk az NB I-es szereplést" – olvasható a Vancsa Miklós ügyvezető által aláírt szerdai, a klub honlapján közzétett közleményben.

Az indoklás szerint az szólt az indulás mellett, hogy a lehetőség elutasítása esetén akár az NB II-nél lejjebb is sorolhatják a Vasast. Ráadásul ha a csapat nem vállalja az NB I-es megméretést, akkor egy másik klub mindenképpen indulhat, és az élvonalból kizárt Ferencvároson sem tudna segíteni.

Vancsa szerint ami gondolkodásra adott okot, hogy 48 órával az átigazolási időszak lejárta előtt nincs kész első osztályra alkalmas keret, illetve egyetlen ligacsapatban játszó labdarúgója sincs az angyalföldi klubnak. Az ügyvezető kifejtette, szerették volna elérni, hogy a péntekre kiírt bajnoki rajtot legalább egy héttel elhalasszák, vagy átigazolási hosszabbítást kapjanak, ám a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása alapján erre nincs lehetőség.

Az MLSZ délben faxon és futár útján értesítette a licencügyben érintett Ferencvárost, Vácot és Vasast, utóbbit pedig arra szólította fel, hogy az értesítés kézhezvételétől számított két órán belül – amennyiben szándékában áll – hivatalosan nyújtsa be nevezését az NB I pénteken kezdődő 2006-2007-es idényére.

Az előző idényben kiesett Vasas azért indulhat mégis az első osztályban, mert a kedd késő esti döntés értelmében a Ferencváros nem kapta meg az induláshoz szükséges klublicencet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik