Élet-Stílus

Éjszakai performance-t tartanak Nyíregyházán

admin
admin

2006. 07. 25. 10:56

Éjszakai tárlatra és performance-estre várja a művészetkedvelőket július 29-én szombaton 22 órától a Nyíregyháza–Sóstógyógyfürdői Múzeumfalu – közölte az intézmény igazgatója.

A különös kiállításon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő és alkotó szobrászművészek mutatják be a skanzen területén reflektorokkal megvilágított alkotásaikat – mondta Páll István. A múzeumvezető tájékoztatása szerint az éjjeli tárlaton Bíró Lajos, Krupiczer Antal, Morvai Tibor, Nagy Lajos Imre, Németh Erika, Schorno Heini, Sebestyén Sándor és Shirpa Ihanus legújabb művei lesznek láthatók.

A csak egyetlen éjszakán nyitva tartó kiállításon a képzőművészet mellett az irodalom és a zene is bemutatkozási lehetőséget kap: Pregitzer Fruzsinának és Horváth Margitnak, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház népszerű színészeinek műsora kíséri a tárlatot.

Pregitzer Fruzsina a magyar irodalom legkedveltebb alkotásaiból, míg Horváth Margit Edith Piaf sanzonjaiból állította össze éjszakai előadását.

Páll István megjegyezte, hogy a nem szokványos program H. Németh Katalin nyíregyházi grafikusművész közreműködésével jött létre, aki tárlatvezetést is tart, hogy segítse a látogatókat a performance világában való eligazodásban.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.