Élet-Stílus

Zidane egyetértett a bíróval

Horacio Elizondo vezette a németországi világbajnokság nyitómérkőzését és az emlékezetes döntőt is. Az argentin sípmester a kickernek elmondta, hogy a franciák fejelésért kiállított játékmestere már a pályán elismerte a piros jogosságát.

A németországi torna döntőjében a családtagjait sértegető Marco Materazzit fejelte mellbe Zinedine Zidane, akit a kollégáival való konzultálás után Elizondo habozás nélkül leküldött a pályáról. A vébé után visszavonult franciát a FIFA fegyelmi bizottsága három, a Hentesnek becézett olasz védőt pedig két mérkőzésre tiltotta el.

A nemzetközi szervezet döntését nem akarta kommentálni az argentin játékvezető, de elmondása szerint Zidane agresszív mozdulata egyértelműen pirosat ért. „Materazzi esetéről még kevesebbet tudok mondani, hiszen a mérkőzés alatt én és a társaim semmit nem észleltünk a ‘szócsatákból’. Állítólagos szabálytalanságokat pedig a pályán nem szankcionálhatunk” – tette hozzá a 42 éves Elizondo.

Honnan értesültek?

A német lap kérdésére a bíró elmondta, hogy az asszisztensét a negyedik játékvezető tájékoztatta a történtekről. A mérkőzést követően többször is felmerült, hogy a spanyol Medina Cantalejo visszanézte a jelenetet, és ezután szólt Dario Garciának, ami a FIFA szabályai értelmében nem megengedett. „Nem tudom honnan szerezte az információit Cantalejo, az asszisztensem nekem csak annyit mondott, hogy tőle értesült Zidane fejeléséről. Azt tanácsolta Garcia, hogy maradjak nyugodt, és cselekedjek saját belátásom szerint.”

Az argentin fejében meg sem fordult, hogy a pirossal tönkreteszi az elmúlt évtized egyik legkiemelkedőbb játékosának búcsúját. „Erre nem is gondoltam. A döntőben végig arra törekedtem, hogy minden helyzetben jól döntsek. Maga Zidane is egyetértett az ítélettel, és azonnal elismerte annak jogosságát. Megkérdeztem tőle, hogy mi történt, de válasz helyett hátat fordított, és levonult a pályáról.”

A hosszabbítás utolsó tíz percére megfogyatkozott francia válogatott büntetőrúgásokkal elveszítette a finálét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik