Élet-Stílus

Rekord gyorsaságú vb-könyv

A németországi futball-világbajnokság döntője után négy nappal máris a boltokban van az Éber Sándor – Erdei Tamás szerzőpáros színes összefoglalója a sporteseményről. A Labdarúgó-vb 2006 korrekt összefoglalója mindannak, amiért az elmúlt egy hónapban az egész világ megőrült.

Rekord gyorsasággal került a boltokba a Magyar Hírlap egykori és jelenlegi újságírójának könyve a 2006-os focivébéről. A két sportújságíró, Éber Sándor és Erdei Tamás a sportesemény alatt a nap huszonnyégy órájában a könyvvel foglalkoztak, így a döntő lefújása után öt órával már készen volt a könyv anyaga, ötven órával azután, hogy Fabio Grosso berúgta a mindent eldöntő tizenegyesét, a mű már a nyomdában volt.


A 303 oldalas album a kezdetektől végigveszi valamennyi meccset, a csapatok összetételét, az eddigi világbajnokságok kronológiáját, de érdekes részleteket tudhatunk meg a belépők kiosztásának metodikájáról, a szervezés kulisszatitkairól is. A könyv tartalmazza a „világbajnokság tizenegyét is”. Az álomcsapatot nem meglepő módon Marcello Lippi vezetné, Gianluigi Buffon őrizné a hálót, és az olasz Zambrotta, Cannavaro, Pirlo és Grosso mellett a francia Ribéry és Zidane is helyet kapna.

A könyv ötezer példányban jelent meg, de a kiadó ígérete szerint akár egy héten belül után lehet nyomni. A művet 6490 forintért lehet megvásárolni a Libri, az Alexandra, illetve a nagy bevásárlóközpontok üzletláncainál, az interneten rendelt példányokra azonban húszszázalékos kedvezményt kapnak a futballrajongók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik