Élet-Stílus

Klinsmann-nak maradnia kell!

A legfrissebb közvélemény-kutatások alapján a németek döntő többsége támogatja, hogy Jürgen Klinsmann maradjon a németek szövetségi kapitánya. Lapértesülés szerint ráadásul magas állami kitüntetésben akarják részesíteni a szakembert.

Az egykori kiváló játékos időt kért hazája szövetségétől, csak később dönti el, hogy a továbbiakban is vállalja-e a munkát.

A Forsa közvélemény-kutató által megkérdezettek 93 százaléka marasztalja Klinsmannt, és csupán három százalék gondolja határozottan úgy, hogy távoznia kellene. A lakosság 95 százaléka büszke arra, hogy az együttes bejutott a hazai rendezésű vb elődöntőjébe.

A vb előtt nagyon kevesen reménykedtek abban, hogy Klinsmann megfiatalított csapata képes lesz eljutni a négy közé, és a kapitányt is sokat támadták azért, mert szabadidejének nagy részt Kaliforniában töltötte.

Kitüntetés Klinsmann-nak

A Passauer Neue Presse pénteki számában megjelent információ szerint a szövetségi érdemkereszttel tüntetnék ki Klinsmannt, akit márciusban, az Olaszország ellen Firenzében elszenvedett 4-1-es vereség után legszívesebben az állásától is megfosztottak volna. A vasárnap véget érő labdarúgó-világbajnokságon azonban Klinsmann csapata az elődöntőig jutott, ahol ismét Olaszországtól szenvedett vereséget, s szombaton Stuttgartban Portugália ellen a harmadik helyért játszhat. A döntőt az olaszok a franciákkal vívják vasárnap Berlinben.

A német csapat a közönségnek is meg akarja köszönni a támogatást, bárhogy is végződjön a stuttgarti összecsapás. Vasárnap délben a berlini Brandenburgi kapu előtti “szurkolói sétányon” több százezer ember és a tévénézők milliói előtt akar elbúcsúzni a világbajnokságtól.

Hiányzók a bronzmeccsen

Számos játékos, például a 36 éves kapus, Jens Lehmann a válogatottban való további szereplést attól teszi függővé, hogy Klinsmann marad-e a szövetségi kapitány. Lehmann felajánlotta, hogy riválisa, Oliver Kahn védjen a szombati stuttgarti mérkőzésen, ha akar, s ha a szövetségi kapitány is akarja. A két kapus között a világbajnokság előtt ádáz rivalizálás folyt, mígnem Klinsmann Lehmann mellett döntött, Kahnnak, a Bayern München hálóőrének a cserekapus szerepe jutott. Kahn a pénteki Bildnek úgy nyilatkozott, hogy nem tekinti “alamizsnának” az ajánlatot.

Klinsmann szombaton a kezdőcsapat több játékosára nem számíthat: a védelem oszlopát Per Mertesackert megoperálták, valószínűleg nem játszhat a berlini Arne Friedrich sem, sérüléssel bajlódik a brémaiak csatára, a világbajnokság gólkirályi címére pályázó Miroslav Klose is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik